Publikavimo data: 2024-01-01
Grietinės pyragas receptas
"Smetannik" yra vienas populiariausių pyrago receptų sovietmečiu. Jo ingredientai paprasti ir prieinami, todėl visada galite pradžiuginti save ir artimuosius šviežiais kepiniais. Jei norite, į "Smeetannik" galite įmaišyti vanilino arba šiek tiek cinamono, kad skonis būtų sodresnis.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite vištų kiaušinius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Kiaušinius įmuškite į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Į kiaušinius suberkite cukrų ir plakite maišytuvu, kol cukrus ištirps ir masė taps sodri.Geriau cukrų pilti palaipsniui.
Žingsnis 4
Į kiaušinius supilkite grietinę ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Į mišinį suberkite persijotus kvietinius miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Atsargiai supilkite tešlą į formą.
Žingsnis 7
Kepkite grietinės pyragą 25-30 minučių, kol iškeps.Kepdami grietinės pyragą stenkitės neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nenusėstų.
Žingsnis 8
Grietinės tortą papuoškite cukraus pudra.
Kategorijos