Publikavimo data: 2025-08-20
Agar-agar kisel
Kiselis - skanus gėrimas iš vaisių, uogų ar grūdų. Krakmolo dedama kaip tirštiklės, todėl jis yra labai tirštas. Tačiau galima rasti receptų, kuriuose krakmolas pakeičiamas kitais tirštikliais. Vienas iš tokių pavyzdžių - kiselis su agaru-agaru. Aromatingas gėrimas iš uogų gaunasi labai skanus ir kartu naudingas. O natūralus agar-agaro priedas leidžia padaryti kisielių skaidrų, taip išsaugant natūralią vaisių spalvą.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Sudėkite braškes ir vyšnias į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol puodo turinys užvirs, tada uogas virkite dar 10-15 minučių. Tada į puodą suberkite cukrų ir išmaišykite. Nuimkite uogas nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Kai keptuvės turinys atvės, suberkite agarą ir gerai išmaišykite. Tada puodą vėl pastatykite ant vidutinės ugnies. Virkite kisielių dar 4-5 minutes, tada nuimkite nuo viryklės.
Kategorijos