Agar-agar želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Agar-agar želė

Iš uogų galima pasigaminti agaro želė - ji užšąla taip pat gerai kaip ir želatina. Agaras agaras yra augalinis želatinos pakaitalas, kuris vandeniniuose tirpaluose sudaro tirštą želė. Jis parduodamas prieskonių skyriuje arba sveiko maisto parduotuvėse. Norint suaktyvinti želė savybes, agarą reikia užvirinti.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
94 kcal.
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Braškės
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Agar-agar želė Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite 100 ml vandens, suberkite cukrų, užkaiskite ir kaitinkite 1 minutę. Sirupą perkoškite per sietelį.

Žingsnis 2

Agar-agar želė Žingsnis 2
Paruoškite želė pagrindą. Agarą užpilkite likusiu vandeniu ir palikite apie 5 minutes, kad pritrauktų.

Žingsnis 3

Agar-agar želė Žingsnis 3
Paruoškite želė. Į braškių sirupą įpilkite agaro agaro tirpalo ir pavirkite 1-2 minutes. Supilkite želė į formeles ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Po to 3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos