Publikavimo data: 2024-04-06
Agar-agar želė
Iš uogų galima pasigaminti agaro želė - ji užšąla taip pat gerai kaip ir želatina. Agaras agaras yra augalinis želatinos pakaitalas, kuris vandeniniuose tirpaluose sudaro tirštą želė. Jis parduodamas prieskonių skyriuje arba sveiko maisto parduotuvėse. Norint suaktyvinti želė savybes, agarą reikia užvirinti.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite 100 ml vandens, suberkite cukrų, užkaiskite ir kaitinkite 1 minutę. Sirupą perkoškite per sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite želė pagrindą. Agarą užpilkite likusiu vandeniu ir palikite apie 5 minutes, kad pritrauktų.
Žingsnis 3
Paruoškite želė. Į braškių sirupą įpilkite agaro agaro tirpalo ir pavirkite 1-2 minutes. Supilkite želė į formeles ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Po to 3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos