Publikavimo data: 2024-04-06
Vynuogių želė
"Isabella" vynuogių želė būna ryški ir aromatinga. Ją galima ruošti žiemai. Norėdami pasigaminti namuose, rinkitės šviežias, sultingas vynuoges lygiomis odelėmis. Jei pageidaujate, veislę galima pakeisti, pavyzdžiui, "Lydia". Paruošta želė laikoma šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje. Ji taps idealiu kasdieniu skanėstu, užims garbingą vietą ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite želė. Vynuoges sudėkite į gilų puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kaitinkite vynuoges 10-15 minučių, kol jos išleis sultis ir taps minkštos. Nuimkite nuo ugnies. Ant dubens ištempkite marlę. Į marlę dalimis sudėkite vynuoges ir išspauskite sultis. Išmeskite odeles. Supilkite sultis į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Įmaišykite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Neužvirinkite. Išjunkite kaitinimą.
Žingsnis 2
Supilkite mišinį į sterilizuotus stiklainius. Užsukite arba sandariai užsukite dangtelius. Didelio puodo dugną išklokite rankšluosčiu. Sudėkite stiklainius į puodą. Įpilkite vandens tiek, kad jis siektų stiklainių "pečius". Uždekite ant ugnies ir užvirinkite. Virkite 10 minučių. Išimkite stiklainius, apverskite juos aukštyn kojomis. Uždenkite šiltu apklotu ir palikite atvėsti. Atvėsusius padėkite šaltoje vietoje.
Kategorijos