Vynuogių želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Vynuogių želė

"Isabella" vynuogių želė būna ryški ir aromatinga. Ją galima ruošti žiemai. Norėdami pasigaminti namuose, rinkitės šviežias, sultingas vynuoges lygiomis odelėmis. Jei pageidaujate, veislę galima pakeisti, pavyzdžiui, "Lydia". Paruošta želė laikoma šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje. Ji taps idealiu kasdieniu skanėstu, užims garbingą vietą ant šventinio stalo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
153 kcal.
Angliavandeniai
39 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vynuogių želė Žingsnis 1
Paruoškite želė. Vynuoges sudėkite į gilų puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kaitinkite vynuoges 10-15 minučių, kol jos išleis sultis ir taps minkštos. Nuimkite nuo ugnies. Ant dubens ištempkite marlę. Į marlę dalimis sudėkite vynuoges ir išspauskite sultis. Išmeskite odeles. Supilkite sultis į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Įmaišykite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Neužvirinkite. Išjunkite kaitinimą.

Žingsnis 2

Vynuogių želė Žingsnis 2
Supilkite mišinį į sterilizuotus stiklainius. Užsukite arba sandariai užsukite dangtelius. Didelio puodo dugną išklokite rankšluosčiu. Sudėkite stiklainius į puodą. Įpilkite vandens tiek, kad jis siektų stiklainių "pečius". Uždekite ant ugnies ir užvirinkite. Virkite 10 minučių. Išimkite stiklainius, apverskite juos aukštyn kojomis. Uždenkite šiltu apklotu ir palikite atvėsti. Atvėsusius padėkite šaltoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos