Želė iš kalakutienos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Želė iš kalakutienos

Kalina želė - sveikas ir skanus desertas. Ji gaminama iš šaldytų arba šviežių uogų be sėklų. Išvirus uogas, jei viskas daroma pagal receptą, kartumas išnyksta. Kalinoje yra daug askorbo rūgšties, todėl dažnai šeimininkės gamina desertą žiemai, kad paskui jį valgytų peršalimo metu arba profilaktiškai. Prieš gaminant želė iš kalinų, uogas reikia nuskinti ir nuplauti, užšaldyti - atšildyti kambario temperatūroje.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
158 kcal.
Angliavandeniai
42 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Želė iš kalakutienos Žingsnis 1
Kaip paruošti želė iš kalamansų žiemai? Tai paprasta. Recepte numatyta, kad uogas reikia išvirti. Ant ugnies pastatykite didelį puodą su vandeniu. Užvirinkite vandenį. Sudėkite kalijas į metalinį durklą. Nuleiskite ją tiesiai durtuvu į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Taip ji praras kartumą. Išimkite durtuvą ir palikite 5-10 minučių, kad uogos šiek tiek atvėstų.

Žingsnis 2

Želė iš kalakutienos Žingsnis 2
Uogas sumalkite. Tai lengva padaryti. Supilkite kaliną į sietelį. Uždėkite jį ant švaraus puodo. Paimkite medinį šaukštą ir įspauskite uogas per sietelį, taip jas susmulkindami.

Žingsnis 3

Želė iš kalakutienos Žingsnis 3
Į puodą su kalamansi suberkite cukrų. Supilkite vandenį. Gerai išmaišykite. Pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirus virkite 50 minučių, kol sutirštės.

Žingsnis 4

Želė iš kalakutienos Žingsnis 4
Supilkite želė į stiklainius ir suvyniokite. Želė iš kalinos galutinai sukietės po suvyniojimo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos