Publikavimo data: 2024-04-05
Želė iš kalakutienos
Kalina želė - sveikas ir skanus desertas. Ji gaminama iš šaldytų arba šviežių uogų be sėklų. Išvirus uogas, jei viskas daroma pagal receptą, kartumas išnyksta. Kalinoje yra daug askorbo rūgšties, todėl dažnai šeimininkės gamina desertą žiemai, kad paskui jį valgytų peršalimo metu arba profilaktiškai. Prieš gaminant želė iš kalinų, uogas reikia nuskinti ir nuplauti, užšaldyti - atšildyti kambario temperatūroje.
Žingsnis 1
Kaip paruošti želė iš kalamansų žiemai? Tai paprasta. Recepte numatyta, kad uogas reikia išvirti. Ant ugnies pastatykite didelį puodą su vandeniu. Užvirinkite vandenį. Sudėkite kalijas į metalinį durklą. Nuleiskite ją tiesiai durtuvu į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Taip ji praras kartumą. Išimkite durtuvą ir palikite 5-10 minučių, kad uogos šiek tiek atvėstų.
Žingsnis 2
Uogas sumalkite. Tai lengva padaryti. Supilkite kaliną į sietelį. Uždėkite jį ant švaraus puodo. Paimkite medinį šaukštą ir įspauskite uogas per sietelį, taip jas susmulkindami.
Žingsnis 3
Į puodą su kalamansi suberkite cukrų. Supilkite vandenį. Gerai išmaišykite. Pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirus virkite 50 minučių, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Supilkite želė į stiklainius ir suvyniokite. Želė iš kalinos galutinai sukietės po suvyniojimo.
Kategorijos