Publikavimo data: 2024-04-06
Pieno želė
Pieno želė - populiarus prancūziškas patiekalas, gaminamas iš pieno ir želatinos. Jei viską atliksite pagal receptą, desertas bus skanus ir švelnus. Gaminimui naudokite naminį pieną. Jei jis iš parduotuvės, imkite pasterizuotą 3,2 % riebumo. Želė iš pieno yra puikus baltymų šaltinis. Ją pamėgs ir vaikai, ir suaugusieji.
Žingsnis 1
Paruoškite baltą želė. Dubenėlį su želatina pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirinkite. Supilkite pieną į kitą puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Suberkite cukrų. Maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite želatiną į pieną ir išmaišykite. Palikite mišinį 15 minučių atvėsti, supilkite vaniliną ir išmaišykite. Paruoštą mišinį supilkite į formeles arba kremavimo indelius. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos