Pieno želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Pieno želė

Pieno želė - populiarus prancūziškas patiekalas, gaminamas iš pieno ir želatinos. Jei viską atliksite pagal receptą, desertas bus skanus ir švelnus. Gaminimui naudokite naminį pieną. Jei jis iš parduotuvės, imkite pasterizuotą 3,2 % riebumo. Želė iš pieno yra puikus baltymų šaltinis. Ją pamėgs ir vaikai, ir suaugusieji.
Gaminimo laikas
175 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
77 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pieno želė Žingsnis 1
Paruoškite baltą želė. Dubenėlį su želatina pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirinkite. Supilkite pieną į kitą puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Suberkite cukrų. Maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite želatiną į pieną ir išmaišykite. Palikite mišinį 15 minučių atvėsti, supilkite vaniliną ir išmaišykite. Paruoštą mišinį supilkite į formeles arba kremavimo indelius. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos