Publikavimo data: 2024-05-20
Agrastų confitur su melasa
Nėra nieko sveikiau už šviežias uogas ir vaisius, tačiau, norėdami juos ilgai išlaikyti šviežius, turite juos šaldyti, džiovinti, gaminti uogienes ir kompotus. Šie uogų paruošimo žiemai būdai reikalauja daug laiko. O confitur paruošimas - paprastas ir greitas būdas. Agrastų confitur gaunamas saldus, bet ne perregimas, su būdinga rūgštele. Citrusinį konfitūros skonį sustiprins citrinos žievelė, kurią galima pakeisti apelsino žievele arba laimo sultimis.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Grynus agrastus sutrinkite smulkintuvu arba sutrinkite blenderiu. Į uogas suberkite citrinos žievelę ir perkelkite mišinį į puodą storu dugnu. Supilkite pektino pakelį ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite agrastus. Puodą su uogomis pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaipsniui suberkite visą cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Uogas užvirinkite, supilkite melasą ir nuolat maišydami virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Supilstykite konfitą į stiklainius. Išimkite iš konfitūros melasos šakelę. Supilkite karštą konfitą į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite 15-20 minučių. Tada stiklainius padėkite ant dugno, kad uogienė želė susigulėtų tinkamoje padėtyje.
Kategorijos