Agrastų confitur su melasa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Agrastų confitur su melasa

Nėra nieko sveikiau už šviežias uogas ir vaisius, tačiau, norėdami juos ilgai išlaikyti šviežius, turite juos šaldyti, džiovinti, gaminti uogienes ir kompotus. Šie uogų paruošimo žiemai būdai reikalauja daug laiko. O confitur paruošimas - paprastas ir greitas būdas. Agrastų confitur gaunamas saldus, bet ne perregimas, su būdinga rūgštele. Citrusinį konfitūros skonį sustiprins citrinos žievelė, kurią galima pakeisti apelsino žievele arba laimo sultimis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
52 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Agrastų confitur su melasa Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Grynus agrastus sutrinkite smulkintuvu arba sutrinkite blenderiu. Į uogas suberkite citrinos žievelę ir perkelkite mišinį į puodą storu dugnu. Supilkite pektino pakelį ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Agrastų confitur su melasa Žingsnis 2
Išvirkite agrastus. Puodą su uogomis pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaipsniui suberkite visą cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Uogas užvirinkite, supilkite melasą ir nuolat maišydami virkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Agrastų confitur su melasa Žingsnis 3
Supilstykite konfitą į stiklainius. Išimkite iš konfitūros melasos šakelę. Supilkite karštą konfitą į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite 15-20 minučių. Tada stiklainius padėkite ant dugno, kad uogienė želė susigulėtų tinkamoje padėtyje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos