Nėra nieko sveikiau už šviežias uogas ir vaisius, tačiau, norėdami juos ilgai išlaikyti šviežius, turite juos šaldyti, džiovinti, gaminti uogienes ir kompotus. Šie uogų paruošimo žiemai būdai reikalauja daug laiko. O confitur paruošimas - paprastas ir greitas būdas. Agrastų confitur gaunamas saldus, bet ne perregimas, su būdinga rūgštele. Citrusinį konfitūros skonį sustiprins citrinos žievelė, kurią galima pakeisti apelsino žievele arba laimo sultimis.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Grynus agrastus sutrinkite smulkintuvu arba sutrinkite blenderiu. Į uogas suberkite citrinos žievelę ir perkelkite mišinį į puodą storu dugnu. Supilkite pektino pakelį ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite agrastus. Puodą su uogomis pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaipsniui suberkite visą cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Uogas užvirinkite, supilkite melasą ir nuolat maišydami virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Supilstykite konfitą į stiklainius. Išimkite iš konfitūros melasos šakelę. Supilkite karštą konfitą į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite 15-20 minučių. Tada stiklainius padėkite ant dugno, kad uogienė želė susigulėtų tinkamoje padėtyje.