Publikavimo data: 2024-05-25
Aguonų keksiukai
Aguonos yra nuostabus produktas, pasižymintis unikaliu aromatu ir skoniu. Absoliučiai visi vaikystėje bandė kepti su aguonomis ir žino, kokios jos skanios! Siūlome jums švelnių aguonų keksiukų iš kukurūzų miltų receptą. Tokie kepiniai puikiai tinka arbatos vakarėliui, ypač patiks vaikams. Ruošiant konditerijos gaminius su aguonomis reikėtų prisiminti pagrindinį niuansą, kad aguonos turi būti iš anksto išmirkytos verdančiame vandenyje. Tai leis aguonoms atsiverti ir pašalins iš jų kartumo perteklių.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite aguonas. Užpilkite jas verdančiu vandeniu taip, kad vanduo padengtų aguonas 2-3 cm. Palikite aguonas mirkti 30-40 minučių. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš aguonų būtų pašalintas kartumo perteklius ir jos virtų garuose.
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
Žingsnis 3
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų.
Žingsnis 4
Kitame dubenyje sumaišykite trynius su cukrumi ir suplakite. Pamatysite, kad tryniai tampa šviesesnės spalvos.
Žingsnis 5
Į trynius ir cukrų įmaišykite grietinę ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Išmeskite aguonų sėklas į sietelį ir leiskite joms visiškai nusausėti. Tada aguonas suberkite į dubenį su tryniais.
Žingsnis 7
Supilkite persijotus miltus. Geriau juos pilti palaipsniui, kad tešla būtų tiršta. Tešla turi būti panaši į tirštą grietinę.
Žingsnis 8
Supilkite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai išmaišykite mentele. Svarbu vengti energingų judesių, kad nesuardytumėte baltymo oro struktūros.
Žingsnis 9
Tešla paruošta. Dėl atskirai išplaktų kiaušinių baltymų tešla būna puri.
Žingsnis 10
Keksiukų formeles ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į keksiukų formeles, pripildydami 2/3 jų tūrio. Būtina palikti vietos, nes kepant keksiukai pakils.
Žingsnis 11
Dėkite keksiukus į orkaitę 25-30 minučių. Atvėsinkite ir išimkite iš keksiukų formelių.
Žingsnis 12
Keksiukus patiekite papuoštus šokoladiniu glaistu, jei norite. Gero apetito!
Kategorijos