Aguonų keksiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aguonų keksiukai

Aguonos yra nuostabus produktas, pasižymintis unikaliu aromatu ir skoniu. Absoliučiai visi vaikystėje bandė kepti su aguonomis ir žino, kokios jos skanios! Siūlome jums švelnių aguonų keksiukų iš kukurūzų miltų receptą. Tokie kepiniai puikiai tinka arbatos vakarėliui, ypač patiks vaikams. Ruošiant konditerijos gaminius su aguonomis reikėtų prisiminti pagrindinį niuansą, kad aguonos turi būti iš anksto išmirkytos verdančiame vandenyje. Tai leis aguonoms atsiverti ir pašalins iš jų kartumo perteklių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
333 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aguonų keksiukai Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite aguonas. Užpilkite jas verdančiu vandeniu taip, kad vanduo padengtų aguonas 2-3 cm. Palikite aguonas mirkti 30-40 minučių. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš aguonų būtų pašalintas kartumo perteklius ir jos virtų garuose.

Žingsnis 2

Aguonų keksiukai Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Žingsnis 3

Aguonų keksiukai Žingsnis 3
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų.

Žingsnis 4

Aguonų keksiukai Žingsnis 4
Kitame dubenyje sumaišykite trynius su cukrumi ir suplakite. Pamatysite, kad tryniai tampa šviesesnės spalvos.

Žingsnis 5

Aguonų keksiukai Žingsnis 5
Į trynius ir cukrų įmaišykite grietinę ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite.

Žingsnis 6

Aguonų keksiukai Žingsnis 6
Išmeskite aguonų sėklas į sietelį ir leiskite joms visiškai nusausėti. Tada aguonas suberkite į dubenį su tryniais.

Žingsnis 7

Aguonų keksiukai Žingsnis 7
Supilkite persijotus miltus. Geriau juos pilti palaipsniui, kad tešla būtų tiršta. Tešla turi būti panaši į tirštą grietinę.

Žingsnis 8

Aguonų keksiukai Žingsnis 8
Supilkite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai išmaišykite mentele. Svarbu vengti energingų judesių, kad nesuardytumėte baltymo oro struktūros.

Žingsnis 9

Aguonų keksiukai Žingsnis 9
Tešla paruošta. Dėl atskirai išplaktų kiaušinių baltymų tešla būna puri.

Žingsnis 10

Aguonų keksiukai Žingsnis 10
Keksiukų formeles ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į keksiukų formeles, pripildydami 2/3 jų tūrio. Būtina palikti vietos, nes kepant keksiukai pakils.

Žingsnis 11

Aguonų keksiukai Žingsnis 11
Dėkite keksiukus į orkaitę 25-30 minučių. Atvėsinkite ir išimkite iš keksiukų formelių.

Žingsnis 12

Aguonų keksiukai Žingsnis 12
Keksiukus patiekite papuoštus šokoladiniu glaistu, jei norite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos