Publikavimo data: 2024-01-05
Pyragas su agurkais receptas
Į pagrindinį erdvaus biskvito receptą įdėjome cukruotų vaisių ir gavome gardžius keksiukus, kuriuos galima padengti glajumi ar kremu, pridėti įdarų arba tiesiog valgyti. Toliau pateikiamas mini keksiukų - capcakes - kepimo variantas, tačiau tešlą galite supilti į didelę formą ir iškepti biskvitą gimtadienio tortui. Vietoj cukruotų vaisių galite naudoti džiovintus vaisius - sultenes, abrikosus ar džiovintas slyvas, tada keksiukas išeis šiek tiek sveikesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite darbo vietą: vienoje vietoje surinkite visus keksiukams skirtus ingredientus. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sviestą iš šaldytuvo išimkite likus 30 minučių iki kepimo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kol kas trynius atidėkite į šalį, o baltymus supilkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu arba trintuvu, kol taps purūs ir standūs. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos spalvos ir stabilios struktūros - jie neskyla.
Žingsnis 3
Į dubenį į baltymus suberkite cukrų ir trynius, tada gerai išmaišykite. Maišytuvu plakite greičiau, bet vis tiek turėsite patikrinti konsistenciją rankomis.
Žingsnis 4
Paimkite kitą gilų dubenį, supilkite į jį pieną, sudėkite sviestą ir sodą. Plakite, kol sviestas ištirps
Žingsnis 5
Į dubenį su kiaušiniais supilkite sviesto ir pieno mišinį. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įberkite žiupsnelį druskos ir nuolat maišydami supilkite į skystą mišinį. Išmaišykite tešlą, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 6
Į tešlą sudėkite cukruotus vaisius ir paskleiskite juos formelėse maždaug iki pusės sienelių. Mišinys orkaitėje padidės ir keksiukai pakils.
Žingsnis 7
Keksiukus kepkite 25 minutes 200 °C temperatūros orkaitėje. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, dantų krapštuku: jei jis išlenda sausas, keksiukai jau paruošti.
Kategorijos