Publikavimo data: 2024-01-17
Vyšnių keksiukai receptas
Tai ne bet kokie vyšniniai keksiukai. Atrodo, kad jos pačios yra vyšnios. Sodrus raudonas biskvitas, tikros uogos viduje ir skonis, vertas geriausių konditerijos parduotuvių. Keksiukams rinkitės vyšnias be kauliukų, kad jos netrukdytų biskvito skoniui. Taip pat geriau naudoti skystus maistinius dažus. Jei jų neturite, iš anksto atskieskite sausą dažiklį, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais.
Žingsnis 1
Paruoškite darbo vietą: visus keksiukams skirtus ingredientus surinkite į vieną vietą. Jei naudojate šaldytas vyšnias, atšildykite jas. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kol kas trynius atidėkite į šalį, o baltymus supilkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu arba trintuvu, kol taps purūs ir standūs. Suberkite cukrų ir vėl plakite. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos spalvos ir stabilios struktūros - jie neišsiplaka.
Žingsnis 3
Sudėkite trynius į baltymus dubenyje ir gerai išmaišykite. Maišytuvu tai padarysite greičiau, bet vis tiek reikės patikrinti konsistenciją rankomis.
Žingsnis 4
Paimkite kitą gilų dubenį, supilkite į jį pieną, sudėkite sviestą. Plakite, kol sviestas ištirps
Žingsnis 5
Į indą su kiaušiniais supilkite sviesto ir pieno mišinį. Įlašinkite 2-3 lašus maistinių dažų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Tada nuolat maišydami suberkite miltus į skystus ingredientus. Maišykite šluotele arba šaukštu, bet ne mikseriu - jis viską išsklaidys.
Žingsnis 7
Jei tešlą gerai išmaišėte ir ji tapo vientisos tirštos grietinės konsistencijos, be gumuliukų, galite sudėti vyšnias.
Žingsnis 8
Keksiukų formeles dėkite ant kepimo skardos arba į kepimo indą ir paskirstykite į jas tešlą - maždaug iki vidurio, galite ir šiek tiek daugiau.
Žingsnis 9
Keksiukus kepkite 25 minutes 200 °C temperatūros orkaitėje. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, dantų krapštuku: jei jis išlenda sausas, keksiukai jau paruošti.
Žingsnis 10
Šie keksiukai gali būti tik jūsų kulinarinės fantazijos pagrindas. Papuoškite juos kaip norite (glajumi, pudra, kremu, konditerinėmis gėlėmis ar šokolado figūrėlėmis) ir patiekite!
Kategorijos