Publikavimo data: 2024-01-17
Mėlynių keksiukai receptas
Mini mėlynių keksiukai - subtilus desertas arbatos vakarėliui ar nedidelei šventei. Kad keksiukai atrodytų įspūdingiau, biskvitui suteikite melsvą spalvą. Naudokite tik šviežias mėlynes, o jei jų neturite, naudokite šilauoges, jos taip pat skanios. Mėlynių keksiukai - tai tik pagrindas jūsų fantazijai, nes juos galite puošti savo nuožiūra. Pridėkite kremo, glajaus ar valgomų papuošimų, kad keksiukai atrodytų dar apetitiškiau!
Žingsnis 1
Paruoškite darbo vietą: visus keksiukams skirtus ingredientus surinkite į vieną vietą. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba puode ant viryklės. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir ištirpintą sviestą. Plakite plaktuvu arba mikseriu, kol masė taps vientisa ir neatsiras burbuliukų.
Žingsnis 3
Į kiaušinius įlašinkite 3 lašus maistinių dažų ir maišykite, kol spalva taps vientisa ir be dryžių.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir atsargiai supilkite į miltais pabarstytą tešlą.
Žingsnis 5
Kruopščiai išmaišykite tešlą ir įsitikinkite, kad joje nėra miltų gumuliukų. Dabar galite pilti į keksiukų formeles. Keksiukų formeles iš karto dėkite ant kepimo skardos arba į gilesnę stačiakampę formą. Į formeles supilkite maždaug pusę tešlos.
Žingsnis 6
Į kiekvieną formą įdėkite po 3-4 mėlynes ir siųskite kepti. Keksiukus kepkite 25 minutes 200 °C temperatūros orkaitėje. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku: jei jis išlenda sausas, keksiukai jau paruošti.
Žingsnis 7
Keksiukus papuoškite cukraus pudra, apšlakstykite kondensuotu pienu arba aptepkite mėlynių uogiene.
Kategorijos