Publikavimo data: 2024-01-03
Česnakiniai sūrio keksiukai receptas
Sūrio keksiukai yra vienas iš labiausiai neįprastų kepinių. Nepaisant to, kad yra daugybė miltinių gaminių su sūriu, šioje interpretacijoje jie atrodo tikrai įdomiai. Sūrio keksiukai patiks tiems, kurie mėgsta nesaldžius kepinius. Jie labai skanūs ir kvapnūs, o česnakas ir krapai jiems suteikia pikantiškumo. Keksiukams galima naudoti bet kokios rūšies sūrį: olandišką, čederio, goudos ir net dor-blue. Šie keksiukai puikiai tinka prie rytinio kavos puodelio.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaušinį, nulupkite česnaką, nuplaukite krapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba puode ant viryklės. Paruoškite likusius ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą.
Žingsnis 5
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą.
Žingsnis 6
Į kiaušinį supilkite pieną, druską, kepimo miltelius ir persijotus miltus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešlos konsistencija turi priminti tirštą grietinę. Palaipsniui įberkite miltų, kad sureguliuotumėte tešlos tirštumą. Gali prireikti šiek tiek daugiau arba šiek tiek mažiau miltų.
Žingsnis 7
Į tešlą suberkite krapus, česnakus ir sūrį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 8
Keksiukų formeles ištepkite augaliniu aliejumi ir paskirstykite tešlą. Kiekvieną formą pripildykite maždaug iki 2/3, nes kepdami keksiukai pakils. Keksiukus pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 min.
Žingsnis 9
Keksiukus patiekite papuoštus smulkintais krapais ir tarkuotu sūriu.
Kategorijos