"Sultana" keksiukai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

"Sultana" keksiukai receptas

Nuo vaikystės įpratę "Sultana" sausainiai nušvis naujomis spalvomis, jei juos gaminsite su keksiukų formelėmis. Dėl lengvai paruošiamos tešlos ir universalaus įdaro "Sultana" keksiukai yra tinkamas desertas pradedantiesiems. Naudokite tik kokybiškus produktus, kad kepiniai išeitų sodrūs ir tikrai skanūs. Sultanės tešlai suteiks sodrumo ir papildomo saldumo.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
51 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.2/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 1
Paruoškite darbo vietą: vienoje vietoje surinkite visus keksiukams skirtus ingredientus. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sviestą iš šaldytuvo išimkite likus 30 minučių iki kepimo. Sultenes 10 minučių pamirkykite karštame vandenyje dubenyje. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kol kas atidėkite trynius į šalį, o baltymus supilkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu arba trintuvu, kol taps purūs ir standūs. Supilkite cukrų ir vėl plakite. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos spalvos ir stabilios struktūros - jie neskyla.

Žingsnis 3

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 3
Sudėkite trynius į baltymus ir atsargiai išmaišykite iš apačios į viršų.

Žingsnis 4

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 4
Paimkite kitą gilų dubenį, supilkite į jį pieną, sudėkite sviestą ir sodą. Plakite, kol sviestas ištirps ir atsiras burbuliukų.

Žingsnis 5

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 5
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir atsargiai, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinius.

Žingsnis 6

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 6
Į miltus ir kiaušinius supilkite pieną ir sviestą. Gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa.

Žingsnis 7

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 7
Iš karšto vandens išimkite sultenes - jos jau turėtų būti minkštos - ir suberkite jas į paruoštą pyrago mišinį. Užpildykite formas iki vidurio - orkaitėje tešlos tūris padidės. Popierinių ir silikoninių formų nereikia patepti augaliniu aliejumi, nes tešloje jau yra sviesto.

Žingsnis 8

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 8
Keksiukus kepkite 25 minutes 200 °C temperatūros orkaitėje. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, dantų krapštuku: jei jis išlenda sausas, keksiukai jau paruošti.

Žingsnis 9

"Sultana" keksiukai receptas Žingsnis 9
"Sultana" keksiukai gali būti universalus pagrindas sausainiams kepti arba keksiukams gaminti, jei juos papuošite kremu, glajumi ar kitais valgomais papuošimais. Parodykite savo vaizduotę!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos