Publikavimo data: 2024-05-01
Aguonų štrudelis
Populiaraus austrų ir vokiečių deserto štrudelio pavadinimas verčiamas kaip "viesulas", o tai visiškai pateisina plona tešla ir švelnus vaisių įdaras. Aguonų štrudelis yra dar labiau vėjavaikiška saldaus skanėsto versija, nes receptui reikia minimalaus produktų rinkinio. Tešlos ir įdaro paruošimas neužims daug laiko ir tai gali padaryti net nepatyręs kepėjas.
Žingsnis 1
Suplakite vištienos kiaušinį ir druską. Sudėkite sviestą, šiltą vandenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite raugą ir plona srovele supilkite miltus, įmaišydami juos į skystį. Kai susidarys tiršta ir tiršta masė, toliau minkykite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto stalo. Minkykite tešlą tol, kol ji taps vientisa, vientisa ir glotni. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu ir palikite šiltoje vietoje pakilti bent 20 minučių.
Žingsnis 2
Aguonas ir cukrų sumaišykite blenderiu, kad aguonos būtų sutrintos.Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padėkite tešlą ant lygaus paviršiaus ir švelniai ištieskite rankomis, kol tešla taps ne storesnė nei 2 mm. Patikrinkite, ar visa tešla ištempta tolygiai.
Žingsnis 4
Įdarą storu sluoksniu paskirstykite ant tešlos, palikdami 2-3 cm švarius kraštus. Kraštus šiek tiek užlenkite į vidų ir susukite tešlą su įdaru į ritinį.
Žingsnis 5
Aguonų štrudelį dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite štrudelį 180-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 20 minučių, kol jo paviršius paruduos.
Kategorijos