Aguonų štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Aguonų štrudelis

Populiaraus austrų ir vokiečių deserto štrudelio pavadinimas verčiamas kaip "viesulas", o tai visiškai pateisina plona tešla ir švelnus vaisių įdaras. Aguonų štrudelis yra dar labiau vėjavaikiška saldaus skanėsto versija, nes receptui reikia minimalaus produktų rinkinio. Tešlos ir įdaro paruošimas neužims daug laiko ir tai gali padaryti net nepatyręs kepėjas.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aguonų štrudelis Žingsnis 1
Suplakite vištienos kiaušinį ir druską. Sudėkite sviestą, šiltą vandenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite raugą ir plona srovele supilkite miltus, įmaišydami juos į skystį. Kai susidarys tiršta ir tiršta masė, toliau minkykite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto stalo. Minkykite tešlą tol, kol ji taps vientisa, vientisa ir glotni. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu ir palikite šiltoje vietoje pakilti bent 20 minučių.

Žingsnis 2

Aguonų štrudelis Žingsnis 2
Aguonas ir cukrų sumaišykite blenderiu, kad aguonos būtų sutrintos.Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Aguonų štrudelis Žingsnis 3
Padėkite tešlą ant lygaus paviršiaus ir švelniai ištieskite rankomis, kol tešla taps ne storesnė nei 2 mm. Patikrinkite, ar visa tešla ištempta tolygiai.

Žingsnis 4

Aguonų štrudelis Žingsnis 4
Įdarą storu sluoksniu paskirstykite ant tešlos, palikdami 2-3 cm švarius kraštus. Kraštus šiek tiek užlenkite į vidų ir susukite tešlą su įdaru į ritinį.

Žingsnis 5

Aguonų štrudelis Žingsnis 5
Aguonų štrudelį dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite štrudelį 180-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 20 minučių, kol jo paviršius paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos