Publikavimo data: 2024-04-03
Ledų štrudelis
Strudelis su ledais - tai tikras ryškių skonių ansamblis, puikiai derantis tarpusavyje. Pagal tradiciją desertas kepamas su obuoliais, tačiau ne saldžiais, o žaliais, rūgščiais. Obuolių skonį papildo medus, cinamonas ir tauriojo brendžio aromatas. Toks štrudelis patiekiamas su vanilinių ledų rutuliuku ir braškių užpilu. Štrudelio pagrindui kepti tinka paruošta sluoksniuota tešla be mielių. Svarbiausia jį iškočioti labai plonai - be įtrūkimų ir pažeidimų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Pusėje neištirpinto sviesto 5 minutes pakepinkite obuolius. Įmaišykite medų, cinamoną ir citrinos žievelę. Išmaišykite ir kepkite dar 3 minutes. Nebūtina, kad masė būtų visiškai vientisa. Būtina jausti obuolių gabalėlius mišinyje. Tada supilkite brendį. Troškinkite, kol išgaruos visas alkoholis, maždaug 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atšildytą tešlą padėkite ant gerai pabarstyto rankšluosčio. Iškočiokite ją kuo ploniau. Tada patepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite puse džiūvėsėlių.
Žingsnis 3
Susukite ritinėlį. Paskirstykite įdarą per visą tešlos paviršių, palikdami 2-3 cm kairėje ir dešinėje pusėje. Pabarstykite migdolų žiedlapiais. Tada plonu sluoksniu užtepkite likusių džiūvėsėlių. Likusius tešlos kraštus užlenkite į vidų. Atsargiai suvyniokite rankšluosčiu. Ant rankšluosčio perkelkite štrudelį į kepimo skardą.
Žingsnis 4
Iškepkite štrudelį. Aptepkite vyniotinį likusiu ištirpintu sviestu. Uždenkite folija ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada ištraukite štrudelį iš folijos, iš visų pusių patepkite jį kremu ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos