Publikavimo data: 2024-04-03
Kefyro štrudeliai
Daugelio sąmonėje štrudelis - tai plonos tešlos ritinėlis su obuoliais. Iš tiesų tai anaiptol ne vienintelis šio skanėsto gaminimo receptas. Vokiečiai gamina sočius štrudelius su kopūstais, morkomis, bulvėmis ir mėsa. Tešla gaminama su kefyru. Šio patiekalo ypatybė ta, kad įdaras nėra įvyniojamas, kaip įprasta, į vyniotinį. Miniatiūriniai štrudeliai kepami atskirai keptuvėje ant daržovių pagalvės.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių lysvę. Į įkaitintą keptuvę sudėkite šoninę. Apkepkite ją riebaluose, kol riebalai paruduos. Sudėkite svogūną ir kartu su svogūnų laiškais 3-5 min. kepkite, kol jis įgaus auksinę spalvą. Sudėkite mėsą. Išmaišykite, uždenkite ir 20 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite morkas, toliau maišydami kepkite dar 2 minutes. Sudėkite kopūstus, išmaišykite ir įberkite druskos. Ant viršaus sudėkite bulvių sluoksnį. Užpilkite karštu vandeniu, kad jis šiek tiek apsemtų bulves. Užvirinkite ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Kol daržovės troškinasi, paruoškite tešlą. Kiaušinius sumaišykite su kefyru. Sumaišykite raugą, druską ir pipirus su miltais. Supilkite kefyrą į miltus ir išminkykite minkštą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių. Tada iškočiokite į didelę stačiakampio formos 2-3 mm storio tešlą. Gerai ištepkite augaliniu aliejumi ir susukite į ritinį. Supjaustykite vyniotinį 2 cm griežinėliais (puokštėmis).
Žingsnis 3
Sudėkite štrudelius su daržovėmis. Sudėkite štrudelius ant verdančių bulvių. Jie bus išvirę beveik ant garų. Palikite vietos tarp suktinukų, nes jie padidės. Virkite po uždengtu dangčiu ant silpnos ugnies 20 minučių.
Kategorijos