Austriškas štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Austriškas štrudelis

Pagrindinė gero štrudelio paslaptis - labai plona tešla. Pasak legendų, anksčiau ji būdavo tikrinama ant laikraščio: jei per tešlą galima ką nors perskaityti, vadinasi, pavyko. Jei norite namuose gauti ne prastesnį rezultatą, tešlą reikia ne iškočioti, o ištempti, nors tai užtruks daug ilgiau. Tačiau ne mažiau svarbus austriško štrudelio receptas ir tinkamai parinkti obuoliai. Jie turėtų būti žali, dideli ir tvirti, šiek tiek rūgštūs, kad įdaras nebūtų per saldus.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.26/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Austriškas štrudelis Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Ant stalo išsijokite 2 valgomuosius šaukštus miltų ir pagardinkite druska. Iš miltų suformuokite gumulą su įdubimu centre. Į duobutę supilkite vandenį, 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir kiaušinio trynį. Tešlą minkykite 15 minučių, kol ji taps tvirta ir lygi. Suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.

Žingsnis 2

Austriškas štrudelis Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais, sumaišykite su sultenėmis ir migdolais. Smulkiai sutrupinkite duoną ir šiek tiek nusausinkite.

Žingsnis 3

Austriškas štrudelis Žingsnis 3
Susukite ritinį. Pabarstykite stalą likusiais miltais. Iš tešlos suformuokite dešrelę, tada iškočiokite į stačiakampę labai ploną plokštę. Aptepkite grietine ir likusiu sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Tuomet tolygiai paskirstykite įdarą, įberkite cukraus ir cinamono, suvyniokite štrudelį.

Žingsnis 4

Austriškas štrudelis Žingsnis 4
Iškepkite štrudelį. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos vyniotinį. Kepkite štrudelį 40-50 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos