Publikavimo data: 2024-04-03
Austriškas štrudelis
Pagrindinė gero štrudelio paslaptis - labai plona tešla. Pasak legendų, anksčiau ji būdavo tikrinama ant laikraščio: jei per tešlą galima ką nors perskaityti, vadinasi, pavyko. Jei norite namuose gauti ne prastesnį rezultatą, tešlą reikia ne iškočioti, o ištempti, nors tai užtruks daug ilgiau. Tačiau ne mažiau svarbus austriško štrudelio receptas ir tinkamai parinkti obuoliai. Jie turėtų būti žali, dideli ir tvirti, šiek tiek rūgštūs, kad įdaras nebūtų per saldus.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Ant stalo išsijokite 2 valgomuosius šaukštus miltų ir pagardinkite druska. Iš miltų suformuokite gumulą su įdubimu centre. Į duobutę supilkite vandenį, 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir kiaušinio trynį. Tešlą minkykite 15 minučių, kol ji taps tvirta ir lygi. Suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais, sumaišykite su sultenėmis ir migdolais. Smulkiai sutrupinkite duoną ir šiek tiek nusausinkite.
Žingsnis 3
Susukite ritinį. Pabarstykite stalą likusiais miltais. Iš tešlos suformuokite dešrelę, tada iškočiokite į stačiakampę labai ploną plokštę. Aptepkite grietine ir likusiu sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Tuomet tolygiai paskirstykite įdarą, įberkite cukraus ir cinamono, suvyniokite štrudelį.
Žingsnis 4
Iškepkite štrudelį. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos vyniotinį. Kepkite štrudelį 40-50 minučių, kol paruduos.
Kategorijos