Naminis vyšnių štrudelis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Naminis vyšnių štrudelis receptas

Štrudelis - tradicinis austrų ir vokiečių virtuvės desertas, t. y. plonai susuktas neraugintos arba sluoksniuotos tešlos vyniotinis, įdarytas uogomis arba vaisiais. Štrudelis taip pat dažnai įdarytas džiovintais vaisiais ir riešutais. Šiame recepte siūlome pasigaminti paprastą štrudelį iš paruoštos sluoksniuotos tešlos su vyšniomis. Jums reikės tik 15 minučių aktyvaus kepimo ir 30 minučių kepimo orkaitėje. Štrudelis išeis dar skanesnis, jei į jį įdėsite riešutų, pavyzdžiui, migdolų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas taip pat atitirpinkite. Jei reikia, pašalinkite vyšnių kauliukus.

Žingsnis 2

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 2
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą kočėlu iki 3-4 mm storio.

Žingsnis 3

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 3
Uogas dėkite ant vieno tešlos krašto, palikdami įdubimą apačioje ir šonuose.

Žingsnis 4

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 4
Uogas pabarstykite cukrumi.

Žingsnis 5

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 5
Užlenkite tešlą šonais į viršų ir suvyniokite įdarą.

Žingsnis 6

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Jei norite, pergamentą patepkite minkštu sviestu arba augaliniu aliejumi. Štrudelį subadykite šakute 1,5 cm atstumais.

Žingsnis 7

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 7
Pasiųskite štrudelį kepti į orkaitę 20-30 minučių.

Žingsnis 8

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 8
Paruoštą štrudelį supjaustykite riekelėmis ir papuoškite cukraus pudra. Mėgaukitės.

Žingsnis 9

Naminis vyšnių štrudelis receptas Žingsnis 9
Šiltą štrudelį patiekite su rutuliuku plombière.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos