Publikavimo data: 2024-01-20
Naminis vyšnių štrudelis receptas
Štrudelis - tradicinis austrų ir vokiečių virtuvės desertas, t. y. plonai susuktas neraugintos arba sluoksniuotos tešlos vyniotinis, įdarytas uogomis arba vaisiais. Štrudelis taip pat dažnai įdarytas džiovintais vaisiais ir riešutais. Šiame recepte siūlome pasigaminti paprastą štrudelį iš paruoštos sluoksniuotos tešlos su vyšniomis. Jums reikės tik 15 minučių aktyvaus kepimo ir 30 minučių kepimo orkaitėje. Štrudelis išeis dar skanesnis, jei į jį įdėsite riešutų, pavyzdžiui, migdolų.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas taip pat atitirpinkite. Jei reikia, pašalinkite vyšnių kauliukus.
Žingsnis 2
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą kočėlu iki 3-4 mm storio.
Žingsnis 3
Uogas dėkite ant vieno tešlos krašto, palikdami įdubimą apačioje ir šonuose.
Žingsnis 4
Uogas pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 5
Užlenkite tešlą šonais į viršų ir suvyniokite įdarą.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Jei norite, pergamentą patepkite minkštu sviestu arba augaliniu aliejumi. Štrudelį subadykite šakute 1,5 cm atstumais.
Žingsnis 7
Pasiųskite štrudelį kepti į orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 8
Paruoštą štrudelį supjaustykite riekelėmis ir papuoškite cukraus pudra. Mėgaukitės.
Žingsnis 9
Šiltą štrudelį patiekite su rutuliuku plombière.
Kategorijos