Publikavimo data: 2024-04-03
Mielinis štrudelis
Mielinės tešlos štrudelis su obuoliais ir riešutais gaunasi orus, minkštas ir sultingas viduje. Šį skanėstą geriau kepti iš jau paruoštos sluoksniuotos tešlos, kurios šiandien galima nusipirkti beveik kiekvienoje parduotuvėje. Klasikinis štrudelis ruošiamas iš specialios ištemptos tešlos, kuri savo struktūra labai panaši į sluoksniuotą tešlą. Užšaldyta sluoksniuota tešla visiškai išlaiko savo savybes. Svarbiausia jį atitirpinti palaipsniui: iš pradžių šaldytuvo lentynoje, o paskui kambario temperatūroje. Geriau imti saldžius obuolius, tada cukraus kiekį galima sumažinti.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sumaišykite obuolius su cinamonu ir puse cukraus. Palikite 20 minučių, kad vaisiai prisitrauktų sulčių. Kitame dubenyje sumaišykite riešutus su džiūvėsėliais ir kita puse cukraus.
Žingsnis 2
Suformuokite štrudelį. Iš atšildytos tešlos iškočiokite ploną lakštą, apibarstykite jį puse riešutų ir cukraus mišinio. Ant viršaus sudėkite pusę obuolių. Suvyniokite tešlos kraštus. Tada susukite į ritinį. Pakartokite su antru tešlos lakštu ir likusiu įdaru.
Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Dėkite štrudelį ant kepimo skardos. Viršų patepkite kiaušinio tryniu. Ant kiekvieno vyniotinio peiliu padarykite kryžminius pjūvius. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės spalvos, apie 30-40 minučių.
Kategorijos