Publikavimo data: 2024-04-05
Aguonų suktinukas
Aguonų vyniotinį oficialiai galima laikyti desertu, vienijančiu tautas. Šiandien aguonų vyniotinis yra Rusijos, Baltarusijos, Austrijos, Kroatijos, Ukrainos, Čekijos ir kitų Europos šalių nacionalinės virtuvės dalis. Tačiau rusų šeimininkės žino vieną paslaptį, dėl kurios šis desertas gaunasi švelnus, skanus ir kvapnus. Kad įdaras "nekonfliktuotų" su minkšta mieline tešla, aguonas reikia kelis kartus užpilti staigiu verdančiu vandeniu, o tada perleisti per mėsmalę.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supilkite pieną į puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir pašildykite. Suberkite mieles ir išmaišykite. Pieno ir mielių pagrindą supilkite į gilų dubenį. Supilkite 250 g miltų ir dar kartą išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių. Į padvigubėjusią oparą suberkite cukrų ir išmaišykite. Sumaišykite jį su sviestu, kiaušiniu ir likusiais miltais. Minkykite tešlą, kol ji taps nebelipni. Beveik paruoštą tešlą 60 minučių padėkite šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Užvirkite virdulį. Aguonas sudėkite į dubenį ir 10 minučių užpilkite verdančiu vandeniu. Nusausinkite ir vėl užpilkite vandeniu, bet tik 5 minutėms. Išimkite aguonas iš vandens ir išspauskite. Suberkite į jas cukrų, išmaišykite ir pertrinkite per mėsmalę. Šią masę sudėkite į puodą, įdėkite sviesto, medaus ir nedidelį kiekį pieno. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Maišydami aguonų masę, supilkite pieną. Įdarą virkite apie 60 minučių. Aguonų ir pieno mišinys turi tapti trapus. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Paruoškite aguonų suktinuką. Plonai iškočiokite tešlą. Ant jo užtepkite aguonų įdarą. Suvyniokite į glaudžią dešrelę. Apverskite desertą siūle žemyn ir visą ritinį patepkite kiaušiniu. Siųskite patiekalą į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių.
Kategorijos