Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-02

Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas

Avižiniai sausainiai - jau kelis šimtmečius visame pasaulyje žinomas patiekalas. Pirmasis rašytinis receptas rastas 1896 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose. Per tą laiką galima sutikti įvairių sausainių priedų variantų. Populiariausi iš jų yra šie: sultenės ir bananai. Manome, kad geriausias avižinių sausainių derinys yra šokoladas ir migdolai. Be puikaus skonio, desertas pasirodo esąs sveikas. Avižiniuose miltuose yra naudingų makro- ir mikroelementų - kalio, geležies, fosforo, magnio, cinko, vitaminų B1, E.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
449 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
48 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas Žingsnis 1
Nuplaukite kiaušinius. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo. Šokoladą sutarkuokite drožlėmis.

Žingsnis 2

Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir druską.

Žingsnis 3

Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas Žingsnis 3
Į sviestą suberkite avižas, kiaušinius, miltus, riešutus ir šokoladą. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 4

Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas Žingsnis 4
Iš mišinio iškočiokite sausainius. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sausainius dėkite ant pergamento. Nuo sausainių storio priklauso jų skonis ir minkštumas. Pirmą kartą sausainius geriau kepti plokščius, vėliau galima eksperimentuoti su forma.

Žingsnis 5

Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas Žingsnis 5
Kepkite sausainius 15 minučių 180⁰C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 6

Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas Žingsnis 6
Sausainius galima patiekti su grietinėle, kondensuotu pienu arba uogiene.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos