Publikavimo data: 2024-01-02
Avižiniai sausainiai su šokolado drožlėmis ir migdolais receptas
Avižiniai sausainiai - jau kelis šimtmečius visame pasaulyje žinomas patiekalas. Pirmasis rašytinis receptas rastas 1896 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose. Per tą laiką galima sutikti įvairių sausainių priedų variantų. Populiariausi iš jų yra šie: sultenės ir bananai. Manome, kad geriausias avižinių sausainių derinys yra šokoladas ir migdolai. Be puikaus skonio, desertas pasirodo esąs sveikas. Avižiniuose miltuose yra naudingų makro- ir mikroelementų - kalio, geležies, fosforo, magnio, cinko, vitaminų B1, E.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaušinius. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo. Šokoladą sutarkuokite drožlėmis.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir druską.
Žingsnis 3
Į sviestą suberkite avižas, kiaušinius, miltus, riešutus ir šokoladą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš mišinio iškočiokite sausainius. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sausainius dėkite ant pergamento. Nuo sausainių storio priklauso jų skonis ir minkštumas. Pirmą kartą sausainius geriau kepti plokščius, vėliau galima eksperimentuoti su forma.
Žingsnis 5
Kepkite sausainius 15 minučių 180⁰C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 6
Sausainius galima patiekti su grietinėle, kondensuotu pienu arba uogiene.
Kategorijos