Smėlio sausainiai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-02

Smėlio sausainiai receptas

Kepti sausainius labai paprasta, tam nereikia daug laiko. Tačiau rezultatu galėsite pradžiuginti save ir savo šeimą. O klasikinių sausainių gaminimo procesas gali tapti tikru žaidimu visai šeimai. Galite iškočioti tešlą ir iš jos išpjaustyti įvairias formas. Vaikams patiks šis laisvalaikio užsiėmimas. Į sausainius galite įdėti šokolado drožlių, riešutų, džiovintų vaisių. Šį klasikinį receptą galite keisti pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
435 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
44 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Smėlio sausainiai receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite kiaušinius. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo.

Žingsnis 2

Smėlio sausainiai receptas Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir druską.

Žingsnis 3

Smėlio sausainiai receptas Žingsnis 3
Suberkite miltus, trynius, kepimo miltelius, kepimo miltelius, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Smėlio sausainiai receptas Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą į dešrą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 5

Smėlio sausainiai receptas Žingsnis 5
Dešrą supjaustykite apskritimais. Pabarstykite miltais ir šiek tiek iškočiokite.

Žingsnis 6

Smėlio sausainiai receptas Žingsnis 6
Dėkite ant pergamentinio popieriaus ir kepkite orkaitėje 20 minučių 180⁰C temperatūroje.

Žingsnis 7

Smėlio sausainiai receptas Žingsnis 7
Sausainius šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

Žingsnis 8

Smėlio sausainiai receptas Žingsnis 8
Sausainius galima patiekti su kondensuotu pienu ir puodeliu stiprios kavos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos