Publikavimo data: 2025-08-18
Agurkų ir ananasų želė
Agurkų ir ananasų želė - saldus šaltas skanėstas, patiekiamas kaip desertas. Nepaprastas šio patiekalo ingredientų derinys puikiai papildo vienas kitą. Agurkai patiekalui suteikia gaivumo, o konservuoti ananasai - malonaus saldžiarūgščio skonio. Želatina sujungia visą šią skonių puošmeną į želė masę.
Žingsnis 1
Konservuotus ananasus supjaustykite mažais gabalėliais. Nuplaukite ir nulupkite agurkus ir supjaustykite juos nedideliais gabalėliais. Agurkų žievelę susmulkinkite blenderiu. Želatiną atskieskite vandeniu ir palikite kuriam laikui išbrinkti.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite stiklinę vandens, sudėkite agurkų ir ananasų gabalėlius, supilkite agurkų mišinį, supilkite vyno actą, išspauskite citrinos sultis, supilkite ananasų sultis. Pastatykite puodą ant ugnies, kaitinkite turinį neužvirindami, nuolat maišydami. Tada sudėkite želatiną, gerai išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite 5 min. Po 5 minučių supilkite turinį į kremus, atvėsinkite ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
Kategorijos