Agurkų ir ananasų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Agurkų ir ananasų želė

Agurkų ir ananasų želė - saldus šaltas skanėstas, patiekiamas kaip desertas. Nepaprastas šio patiekalo ingredientų derinys puikiai papildo vienas kitą. Agurkai patiekalui suteikia gaivumo, o konservuoti ananasai - malonaus saldžiarūgščio skonio. Želatina sujungia visą šią skonių puošmeną į želė masę.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
41 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Agurkų ir ananasų želė Žingsnis 1
Konservuotus ananasus supjaustykite mažais gabalėliais. Nuplaukite ir nulupkite agurkus ir supjaustykite juos nedideliais gabalėliais. Agurkų žievelę susmulkinkite blenderiu. Želatiną atskieskite vandeniu ir palikite kuriam laikui išbrinkti.

Žingsnis 2

Agurkų ir ananasų želė Žingsnis 2
Į puodą įpilkite stiklinę vandens, sudėkite agurkų ir ananasų gabalėlius, supilkite agurkų mišinį, supilkite vyno actą, išspauskite citrinos sultis, supilkite ananasų sultis. Pastatykite puodą ant ugnies, kaitinkite turinį neužvirindami, nuolat maišydami. Tada sudėkite želatiną, gerai išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite 5 min. Po 5 minučių supilkite turinį į kremus, atvėsinkite ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, želė desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprastas, popietės užkandis, vynuogių sezonas, želė, be įprastų alergenų, receptų knyga, želė su uogomis

Kategorijos