Publikavimo data: 2024-04-28
Air kulich
"Air kulich" yra minkštas, į debesis panašus pyragas. Velykų receptas nėra sudėtingas. Iš jo gaminti labai malonu. Švelni tešla tirpsta burnoje. Produktų rinkiniui kepti reikia pačių minimaliausių produktų. Kad rezultatas būtų skanus, geriau rinktis naminius ūkio produktus - pieną, sviestą, kiaušinius. Kuličiui papuošti galima imtis glajaus, pabarstukų, valgomųjų torto karoliukų.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Persijokite 1/3 visų miltų per sietelį. Supilkite pieną į dubenį, šiek tiek pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Suberkite miltus ir išmaišykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atskirkite baltymus nuo trynių. Vidutinio greičio mikseriu sumaišykite trynius su 200 g cukraus ir druska. Sviestą mikseriu plakite iki kreminės masės. Išplakite 3 kiaušinių baltymus ir 50 g cukraus iki putų. 2 baltymus palikite glajui. Į tešlą įmaišykite kiaušinių trynius, cukrų, plaktą sviestą, išplaktus baltymus, vanilę ir miltus. Tešlą gerai išminkykite. Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 60-90 minučių pastovėti. Sudėkite cukruotus vaisius ir sultenes. Dar kartą išminkykite tešlą ir vėl palikite pakilti.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragus. Padalykite tešlą į gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį sudėkite į vienkartinį popierinį kepimo indą, užpildydami 2/3 indo tūrio. Leiskite tešlai pakilti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Išplakite 2 kiaušinių baltymus su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Glajų užtepkite ant pyragaičių viršaus. Papuoškite konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos