Publikavimo data: 2024-04-03
Drėgnas kuskusas
Parduotuvėje pirktos kulich dažnai būna per daug trapios ir sausos. Todėl Velykoms geriau namuose pasigaminti švelnų ir skanų drėgną kuličą. Kad trupiniai išliktų malonios tekstūros, reikia žinoti tešlos su grietinėle ir opara ruošimo paslaptis. Įdarui tinka sultenės arba cukruoti vaisiai. Specialią formą kuličui galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems iš popieriaus ar skardinių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą tešlai. Pašildykite 100 ml pieno, suberkite mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 3-4 valgomuosius šaukštus miltų. Kruopščiai išmaišykite, kad gautųsi tiršta, grietinės konsistencijos masė. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20-30 min. brinkti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą drėgnam kuličui. Į dubenį įmuškite 2 sveikus kiaušinius ir įmuškite 4 trynius. Šiek tiek suplakite juos su druska iki vientisos masės. Į kiaušinius suberkite cukrų ir vanilę ir plakite 5-7 minutes iki purumo. Į kiaušinių masę įmaišykite virtą oparą. Supilkite šiltą grietinėlę. Švelniai išmaišykite mišinį nepažeisdami oro. Dalimis sudėkite sviestą ir miltus. Išmaišykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir laikykite šiltai 1,5 valandos.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti tešlą. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir sudėkite ant jo tešlą. Minkykite ją rankomis 7-10 minučių. Miltų įberkite tik tiek, kad tešla nustotų byrėti ant stalo, bet išliktų minkšta ir elastinga. Ištieskite tešlą ant stalo. Ant viršaus pabarstykite sultenių arba cukruotų vaisių. Toliau minkykite, kol įdaras tolygiai pasiskirstys.
Žingsnis 4
Iškepkite žalią kuličą. Paruoštą tešlą padalykite į lygias dalis. Kiekvieną kepimo indą pripildykite iki 1/3. Uždenkite formas švariu rankšluosčiu ir palikite 1 valandai, kad tešla vėl pakiltų. Kepkite kuličius 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Atskirkite baltymus nuo trynių. Išplakite baltymus su cukrumi iki standžių putų. Glajų tolygiai paskirstykite ant paruoštų karštų pyragaičių. Ant viršaus pabarstykite riešutų trupinius.
Kategorijos