Kraffinas Kulichas. receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kraffinas Kulichas. receptas

Nauja velykinio kuličo atmaina - Kruffino kuličas. Sultingas kekso ir kruasano hibridas, pirmą kartą iškeptas Australijoje ir prigijęs Amerikoje, bus puikus pasirinkimas kepant namuose Velykų šventei. Velykinio kuličo "Kraffin" receptas nelabai skiriasi nuo tradicinio kuličo kepimo technologijos. Tačiau "Kraffin" tešloje vietoj sausų mielių yra šviežių mielių.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
329 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 1
Iš anksto išsijokite miltus - taip miltai prisotinami deguonies, kad kepiniai būtų puresni. Tešlai sutepti reikės sviesto, todėl iš anksto išimkite jį iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Nuplaukite rūgštynes, nusausinkite jas ant popierinių rankšluosčių ir užpilkite brendžiu. Pasiruoškite mikserį arba maišytuvą, kepimo formas, maistinę plėvelę ir foliją.

Žingsnis 2

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą tešlai. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles ir 1 šaukštelį cukraus. Uždenkite rankšluosčiu ir pusvalandžiui pastatykite šiltoje vietoje. Per tą laiką mielės turėtų suaktyvėti ir pieno paviršiuje iškils mielių kepurėlė.

Žingsnis 3

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 3
Paruoškite tešlai skirtus produktus. Persijokite miltus į gilų dubenį. Mikseriu arba trintuvu plakite kiaušinius, trynius ir cukrų, kol pasidarys puri ir šviesi masė. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.

Žingsnis 4

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 4
Užminkykite tešlą. Į persijotus miltus suberkite oparą, su cukrumi išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą ir druską. Kruopščiai išmaišykite ir minkykite nedėdami daugiau miltų. Minkydama tešla turėtų tapti mažiau lipni. Perkelkite tešlą į švarų ir gilų dubenį, viršų patepkite augaliniu aliejumi, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite 1 valandai į šiltą vietą. Per šį laiką tešla turėtų padidėti 2-3 kartus.

Žingsnis 5

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 5
Padalykite tešlą į porcijas. Padalykite tešlą į 3-4 dalis (priklausomai nuo kepimo formų dydžio ir skaičiaus). Kiekvieną dalį uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių pailsėti.

Žingsnis 6

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 6
Suformuokite tešlos gabalėlius. Vieną tešlos dalį iškočiokite į stačiakampį. Patepkite kambario temperatūros sviestu ir ant viršaus dėkite tolygų sluoksnį sultenių ir cukruotų vaisių. Atsargiai susukite sluoksnį į ritinį. Tokiu pat būdu paruoškite likusių tešlos dalių ir įdaro ritinėlius. Suktinukus uždenkite maistine plėvele ir palikite 20-30 minučių pailsėti.

Žingsnis 7

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 7
Paruoškite suktinukus. Kiekvieną ritinėlį aštriu peiliu perpjaukite išilgai per vidurį, 2 cm nuo vieno galo. Suvyniokite vieną pusę spirale, išpjauta puse į išorę. Kitą pusę suvyniokite taip pat ir uždėkite ant pirmosios pusės.

Žingsnis 8

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 8
Suktinukus perkelkite į formeles. Atsargiai perkelkite krafinus į kepimo formas, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių. Tešla turėtų užimti mažiau nei pusę formų tūrio. Kol tešla kyla, įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 9

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 9
Iškepkite keksiukus. Dėkite kuličių krafinus į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Tada uždenkite folija, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 10-15 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite krafinus dar 10-15 min. kulichi kepinių paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu - jis iš tešlos turi išlįsti sausas.

Žingsnis 10

Kraffinas Kulichas. receptas Žingsnis 10
Kruffin kulichi patiekite su karšta saldžia arbata, uogiene arba džemu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos