Publikavimo data: 2024-03-30
Kulich su sausomis mielėmis
Retai kada šventinis stalas būna be kepinių - pyragų, keksiukų, bandelių, tortų ir pyragaičių. Velykoms ruošiama šventinė duona iš mielinės tešlos yra kuliči, padengta sniego baltumo glajumi. Norėdami susidoroti su kulichi iš mielinės tešlos ruošimu, naudokite tik šviežius produktus ir laikykitės recepte pateiktų rekomendacijų žingsnis po žingsnio. Tuomet mielinė tešla nesukels problemų, o kulichi išeis skanūs ir orūs.
Žingsnis 1
Paruoškite nepermatomą tešlą. Pusę viso miltų kiekio sumaišykite su sausomis mielėmis. Pieną pašildykite, kol jis bus šiltas (bet ne karštas). Nuolat maišydami supilkite pieną į miltus. Tryniai turi būti gana skysti.
Žingsnis 2
Leiskite pastai susigerti. Uždenkite indą rankšluosčiu ir pusvalandžiui pastatykite šiltoje vietoje. Per tą laiką raugas turėtų padvigubėti.
Žingsnis 3
Gaukite kiaušinių. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Baltymus švariame dubenyje išplakite iki standumo. Išplakite trynius dubenyje su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesios ir purios masės.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą. Išplaktus kiaušinių trynius gerai sumaišykite su tešla, įberkite druskos ir sviesto. Sudėkite plaktus baltymus ir atsargiai iš apačios į viršų įmaišykite į baltymus. Palaipsniui suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešla bus vientisa, labai minkšta, bet ne per tiršta. Uždenkite indą rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai. Per tą laiką tešla turėtų padvigubėti.
Žingsnis 5
Į tešlą suberkite sultenes. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 15 minučių, gerai nuplaukite ir nusausinkite. Tada įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų ir gerai išmaišykite. Į tešlą suberkite sultenes ir išminkykite, kad džiovinti vaisiai gerai pasiskirstytų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 10 minučių.
Žingsnis 6
Tešlą paskirstykite į formeles. Kol tešla ilsisi, jei reikia, patepkite formelių vidų sviestu (popierinių formelių tepti nereikia). Tešlą paskleiskite formelėse, užpildydami jas trečdaliu. Palikite pastovėti dar 10 minučių.
Žingsnis 7
Iškepkite pyragus. Formas su tešla 10 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 100 laipsnių pagal Celsijų, tada kaitrą padidinkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepkite pyragėlius 45-50 minučių. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Žingsnis 8
Kol pyragaičiai aušta, paruoškite glajų. Vieno kiaušinio baltymą išplakite iki baltumo ir putų. Į išplaktą baltymą nedidelėmis porcijomis suberkite cukraus pudrą ir plakite iki vientisos masės. Supilkite citrinos sultis. Glajus turi būti baltas ir tirštas. Kol glajus nepradėjo stingti, juo apliekite paruoštus pyragaičius. Ant viršaus pyragaičius pabarstykite konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos