Publikavimo data: 2024-06-08
Aksominis suflė tortas su ananasais
Suflė tortas, kurio pagrindą sudaro plakti baltymai, grietinė, želė ir ananasai, priklauso lengvos ir sodrios tekstūros desertams. Be to, jis pasižymi subtiliu ir tinkamu ingredientų deriniu, tinkamai paryškinta tekstūra ir skoniu. Patikėkite, jūsų svečiai bus nustebinti, o šeima apsidžiaugs, kad tokį spalvingą desertą galima pagaminti namų virtuvėje ir be didelių išlaidų.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite pusę cukraus, druską ir kiaušinius ir plakite, kol masė taps puri. Tada suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilę ir išmaišykite mentele. Paruoštą tešlą 30-35 min. pašaukite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Atvėsinkite pyragą.
Žingsnis 2
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Išplakite grietinę su likusiu cukrumi. Želatiną pašildykite ir supilkite į grietinę, išmaišykite. Pyragą tešlos žiede pamirkykite ananasų sultyse. Užtepkite grietinės ir želatinos sluoksnį.
Žingsnis 3
Ananasus supjaustykite pusžiedžiais ir išdėliokite ant torto šonų. Ananasų želė atskieskite verdančiu karštu vandeniu ir leiskite atvėsti. Tada užpilkite ant grietinės. Dėkite tortą į šaldytuvą 3 valandoms.
Kategorijos