Publikavimo data: 2024-02-04
Napoleono pyragas receptas
Manoma, kad klasikinis "Napoleono" pyragas pirmą kartą buvo paragautas Rusijoje per Napoleono Bonaparto pabėgimo iš šalies 100-ąsias metines. Tačiau šis gardus desertas savo pavadinimą gavo dėl savo formos: pyragas buvo ruošiamas trikampio formos, apibarstytas trupiniais. Šie simboliai buvo nuoroda į garsiąją Napoleono skrybėlę ir snieguotą žiemą, kuri išgąsdino bėgančius prancūzų karius.
Žingsnis 1
Likus 30 minučių iki pyragėlių gaminimo įdėkite sviestą į šaldiklį. Stambiai sutarkuokite šaldytą sviestą į konditerinį dubenį. Tarkuotą sviestą pabarstykite miltais, kad nesuliptų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: greitai sutrinkite miltus ir sviestą iki trupinių. Tada įmaišykite grietinę, kiaušinį ir sodą su actu.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Kai tik tešla sulips, įdėkite ją į maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Paruoškite kremą: sumaišykite kiaušinius, miltus, vaniliną, šiek tiek pieno ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Atskirai užvirinkite pieną ir cukrų. Karštą pieną nuolat maišydami įmaišykite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite ir grąžinkite visą mišinį ant ugnies.
Žingsnis 6
Nuolat maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite grietinėlę. Uždenkite maistine plėvele ir visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 7
Padalykite tešlą į 8 dalis.Kol tešla bus iškočiota, laikykite visus tešlos gabalėlius šaldytuve ir išimkite po vieną.
Žingsnis 8
Paruoštus pyragėlius aptepkite atvėsusiu kremu.
Žingsnis 9
Perteklių sutrupinkite į trupinius.
Žingsnis 10
Ant torto viršaus ir šonų užtepkite kremo, pabarstykite trupiniais ir dėkite į šaldytuvą nakčiai, o dar geriau - per naktį.
Žingsnis 11
Patiekite pyragą supjaustę porcijomis.
Kategorijos