Publikavimo data: 2024-01-01
Smeetannik užpilkite pyragą receptas
"Smeetannik Zalivnoy" - tai nuostabus naminio kepimo receptas, kuris niekuo nenusileidžia parduotuvėje pirktiems pyragams ir pyragaičiams. Švelni kremo ir trapios smėlinės tešlos tekstūra primena sūrio pyragą. Smetanniko užpylimo ingredientai yra gana paprasti. Sudedamosios dalys yra tik miltai, cukrus, sviestas, kiaušiniai ir grietinė.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite vištų kiaušinius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Minkštą sviestą, 100 g cukraus ir miltus išsukite stacionariu mikseriu.
Žingsnis 3
Į tešlą įmuškite 1 kiaušinį ir maišytuvu išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į tešlą įpilkite 1-2 valgomuosius šaukštus šalto vandens, kad tešla taptų lankstesnė.
Žingsnis 5
Suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite jį į šaldytuvą 20-25 minutėms.Nepalikite tešlos šaldytuve per ilgai, nes sviestas sušaltų ir tešla taptų per kieta.
Žingsnis 6
Tuo tarpu paruoškite grietinėlę. Dubenyje sumaišykite grietinę, 50 g cukraus ir 2 kiaušinius.
Žingsnis 7
Išplakite grietinėlę stacionariu maišytuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu, dugną ir šonus patepkite sviestu. Švelniai paskirstykite tešlą, išklokite dugną ir suformuokite šonus.
Žingsnis 9
Atsargiai supilkite grietinėlę ant pyrago.
Žingsnis 10
Išlyginkite grietinės pyragą. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, kol pyragas apskrus.
Žingsnis 11
Leiskite grietinės pyragui šiek tiek atvėsti ir išimkite jį iš formos.
Kategorijos