Publikavimo data: 2024-02-04
Raudonas aksominis pyragas receptas
Raudonasis aksominis pyragas atsirado XIX amžiuje. Jis turėjo daug pavadinimų: "Raudonasis kilimas", "Raudonoji paslaptis", "Liepsnojantis pyragas". Galiausiai dėl stebėtinai švelnios ir minkštos tekstūros jis tapo "Velvet". Anksčiau raudona spalva buvo išgaunama natūraliai, tačiau tai užtrukdavo ilgai. Todėl į naminį "Raudonojo aksomo" pyragą paprastai dedama dažomosios medžiagos.
Žingsnis 1
Dukart persijokite visus sausiems sausainiams skirtus sausainius. Iš anksto iš šaldytuvo išimkite visus ingredientus, išskyrus kreminį sūrį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragėlius: į persijotus ingredientus suberkite visus kitus sausainių ingredientus.
Žingsnis 3
Tešlą plakite vidutiniu greičiu iki vientisos masės 4-5 minutes. Išminkytą tešlą palikite 5 minutėms, tada padalykite į 2 lygias dalis.
Žingsnis 4
20 cm kepimo indo dugną išklokite kepimo pergamentu, o sieneles patepkite sviestu. Kepkite pyragėlius po vieną 200 °C temperatūroje 20 minučių. Patikrinkite, ar sausainiai iškepę, dantų krapštuku: pradūrus sausainius dantų krapštuku, dantų krapštukas turi likti sausas.
Žingsnis 5
Iškepę pyragėliai pakils, tačiau pyragui reikia plokščių sausainių, todėl nupjaukite pyragėlių viršūnėles ir sutrupinkite jas į trupinius, o pačius pyragėlius supjaustykite į 2-3 dalis.
Žingsnis 6
Paruoškite kremą: suminkštintą sviestą 2-3 minutes plakite mikseriu dideliu greičiu. Tada suberkite cukraus pudrą ir plakite dar 1,5-2 minutes.
Žingsnis 7
Sudėkite išsuktą sviestą su atvėsintu kreminiu sūriu ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Į konditerinį maišelį įdėkite kremo, nupjaukite kampą ir pradėkite pilti kremą ant apatinės torto dalies ratu, 0,5 cm nuo kraštų. Išlyginkite kremą ir uždenkite antruoju tortu, tada lengvai paspauskite jį lentele, kad kremas tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 9
Torto viršų ir šonus aptepkite plonu kremo sluoksniu, pabarstykite trupiniais ir kelioms valandoms arba nakčiai padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos