Raudonas aksominis pyragas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Raudonas aksominis pyragas receptas

Raudonasis aksominis pyragas atsirado XIX amžiuje. Jis turėjo daug pavadinimų: "Raudonasis kilimas", "Raudonoji paslaptis", "Liepsnojantis pyragas". Galiausiai dėl stebėtinai švelnios ir minkštos tekstūros jis tapo "Velvet". Anksčiau raudona spalva buvo išgaunama natūraliai, tačiau tai užtrukdavo ilgai. Todėl į naminį "Raudonojo aksomo" pyragą paprastai dedama dažomosios medžiagos.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
389 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.86/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 1
Dukart persijokite visus sausiems sausainiams skirtus sausainius. Iš anksto iš šaldytuvo išimkite visus ingredientus, išskyrus kreminį sūrį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 2
Paruoškite pyragėlius: į persijotus ingredientus suberkite visus kitus sausainių ingredientus.

Žingsnis 3

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 3
Tešlą plakite vidutiniu greičiu iki vientisos masės 4-5 minutes. Išminkytą tešlą palikite 5 minutėms, tada padalykite į 2 lygias dalis.

Žingsnis 4

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 4
20 cm kepimo indo dugną išklokite kepimo pergamentu, o sieneles patepkite sviestu. Kepkite pyragėlius po vieną 200 °C temperatūroje 20 minučių. Patikrinkite, ar sausainiai iškepę, dantų krapštuku: pradūrus sausainius dantų krapštuku, dantų krapštukas turi likti sausas.

Žingsnis 5

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 5
Iškepę pyragėliai pakils, tačiau pyragui reikia plokščių sausainių, todėl nupjaukite pyragėlių viršūnėles ir sutrupinkite jas į trupinius, o pačius pyragėlius supjaustykite į 2-3 dalis.

Žingsnis 6

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 6
Paruoškite kremą: suminkštintą sviestą 2-3 minutes plakite mikseriu dideliu greičiu. Tada suberkite cukraus pudrą ir plakite dar 1,5-2 minutes.

Žingsnis 7

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 7
Sudėkite išsuktą sviestą su atvėsintu kreminiu sūriu ir išmaišykite.

Žingsnis 8

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 8
Į konditerinį maišelį įdėkite kremo, nupjaukite kampą ir pradėkite pilti kremą ant apatinės torto dalies ratu, 0,5 cm nuo kraštų. Išlyginkite kremą ir uždenkite antruoju tortu, tada lengvai paspauskite jį lentele, kad kremas tolygiai pasiskirstytų.

Žingsnis 9

Raudonas aksominis pyragas receptas Žingsnis 9
Torto viršų ir šonus aptepkite plonu kremo sluoksniu, pabarstykite trupiniais ir kelioms valandoms arba nakčiai padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos