Publikavimo data: 2024-02-04
Apelsinų sūrio pyragas be kepimo receptas
Pirmasis sūrio pyragas istorijoje buvo pagamintas V a. pr. m. e. Senovės Graikijoje. Šiandien egzistuoja daugybė skirtingų šio deserto rūšių: nekeptas sūrio pyragas su varške, sūrio pyragas su želatina, be varškės, be sausainių, su citrina ar uogomis. Sūrio pyrago receptų tikriausiai yra tiek, kiek yra jo gerbėjų. Tačiau jis mėgstamas ne tik dėl skonio, bet ir dėl paprasto paruošimo: paruošti paprastą naminį sūrio pyragą visai nesudėtinga.
Žingsnis 1
Varškę, grietinę ir sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo (jie turi būti kambario temperatūros). Paruoškite formą ir pašildykite vandenį.
Žingsnis 2
Sudėkite trupinius su ištirpintu sviestu ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Masę paskleiskite apvalioje kepimo formoje, paspausdami ją žemyn, kad susidarytų pluta. Dėkite į šaldiklį 30 minučių.
Žingsnis 4
Pamirkykite želatiną 100 ml šalto vandens ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite putėsius: giliame dubenyje sumaišykite grietinę, varškę, cukrų ir plakite panardinamuoju mikseriu, kol pasidarys purūs.
Žingsnis 6
Du trečdalius išbrinkusios želatinos ištirpinkite 120 ml karšto vandens, supilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Į šaldytą pagrindą supilkite varškės putėsius, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 90 minučių, kol sustings.
Žingsnis 8
Paruoškite įdarą: pašildykite sultis iki karščio, atskieskite jose likusią želatiną ir atvėsinkite.
Žingsnis 9
Sultis supilkite ant sustingusių putėsių ir grąžinkite į šaldytuvą dar 60 minučių.
Žingsnis 10
Atsargiai išimkite sūrio pyragą iš formos, prieš tai peiliu atskirdami jį nuo sienelių, supjaustykite ir patiekite.
Kategorijos