Publikavimo data: 2024-06-24
Aletheria
Neįtikėtinai subtilus kalėdinis desertas iš Portugalijos, kurio tikrai dar nesate bandę. Beje, Portugalijoje Naujųjų metų išvakarėse meniu visada yra klasikinis, todėl patiekalai nesikeičia. Aletria - tai labai skanus makaronų patiekalas, šiek tiek panašus į pudingą. Šis receptas mums neįprastas, tačiau rekomenduojame jį išbandyti. Visi jūsų svečiai bus maloniai pamaloninti tokiu skanėstu ant šventinio stalo. Šis desertas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Atsargiai nupjaukite apelsino ir mandarino žievelę.
Žingsnis 2
Nupilkite stiklinę pieno. Likusį pieną supilkite į puodą. Pastatykite puodą ant ugnies ir sudėkite citrinos ir mandarinų žieveles. Užvirinkite. Pagal skonį pasūdykite. Įberkite šiek tiek cinamono.
Žingsnis 3
Kai pienas užvirs, suberkite vermišelius ir virkite 3-4 minutes. Susukite makaronų lizdus. Pagal skonį įberkite cukraus, išmaišykite.
Žingsnis 4
Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Suplakite trynius į dubenį, išmaišykite šakute ir supilkite likusį pieną. Suplakite šakute.
Žingsnis 5
Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami supilkite kiaušinių ir pieno mišinį. Virkite, kol išvirs. Paskirstykite į atskiras lėkštes. Atvėsinkite.
Kategorijos