Publikavimo data: 2025-08-19
Amerikietiški šokoladiniai keksiukai
Amerikoje mažos porcijos keksiukai vadinami capcakes - tortas puodelyje. Mūsų šalyje keksiukai gaminami puošnesni ir šventiškesni nei įprasti saldūs keksiukai. Šventės stiliumi papuošti keksiukai yra tikra valgoma šventinė puošmena. Keksiukai gaminami biskvitiniai, kreminiai arba šokoladiniai, o kad jie išeitų purūs, lengvi ir erdvūs, būtina laikytis tinkamo tešlos paruošimo. Šiomis paslaptimis su jumis pasidalysime mūsų recepte.
Žingsnis 1
Sudėkite sviestą ir juodąjį arba pienišką šokoladą ir ištirpinkite juos mikrobangų krosnelėje. Tam naudokite tinkamą indą. Vandens vonelėje tai užtruks šiek tiek ilgiau.
Žingsnis 2
Į šokoladą ir sviestą suberkite baltąjį arba rudąjį cukrų, kiaušinius ir gerai išmaišykite. Tai galite padaryti plaktuvu arba mikseriu. Ilgai plakti nereikia, į tešlą pridėsite raugo ir keksiukai kepdami gerai pakils.
Žingsnis 3
Sumaišykite miltus ir kakavą, suberkite kepimo miltelius ir užminkykite tirštą, skystą tešlą. Konsistencija turėtų priminti labai tirštą grietinę.
Žingsnis 4
Paruoštas popierines formeles iki pusės pripildykite tešlos ir dėkite į orkaitę 25 minutėms, kepkite 170-180 ℃ temperatūroje. Neatidarykite orkaitės, kad keksiukai nenusėstų.
Žingsnis 5
Paruoškite kremą: atšaldytą kreminį sūrį ir šiek tiek suminkštintą sviestą išsukite mikseriu, tada supilkite mikrobangų krosnelėje ištirpintą ir atvėsintą šokoladą arba cukraus sirupą. Kremu aptepkite atvėsusius keksiukus, naudodami vamzdelių maišelį su suformuotais antgaliais.
Kategorijos