Publikavimo data: 2024-03-29
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladu įdaryti keksiukai atsirado Italijoje. Jie gaminami su šokoladiniu kremu. Juos reikia puošti atvėsusius, nes priešingu atveju kyla pavojus, kad kremas nubėgs. Norėdami išgauti tikrą šokoladinę bombą, kremui naudokite juodąjį šokoladą. Be jo, recepte naudojama daug sviesto. Kad skonis būtų geriausias, stenkitės naudoti naminį sviestą iš grietinėlės arba grietinės.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į sviestą sudėkite juodojo šokolado gabalėlius ir ištirpinkite šiuos ingredientus mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Palikite mišinį šiek tiek atvėsti. Suberkite cukrų ir išmaišykite, kad kristalai visiškai ištirptų. Taip pat įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir dar kartą išmaišykite. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per smulkų sietelį ir kruopščiai įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 2
Kepkite keksiukus. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180 laipsnių. Tešlą paskirstykite į formeles, užpildydami 2/3 jų. Keksiukus kepkite apie 25 minutes. Paruošimą galite patikrinti mediniu dantų krapštuku. Jei tešla prie jo nelimpa, keksiukai jau paruošti. Išimkite karštus keksiukus iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Šokoladinius keksiukus galima papuošti šokoladiniu kremu. Paimkite grietinėlės sūrį ir sviestą ir suplakite juos iki purumo. Patogiu būdu ištirpinkite šokoladą. Sumaišykite ingredientus ir į šokoladinį kremą supilkite cukraus pudrą. Cukraus pudros kiekį reguliuokite pagal skonį. Viską išplakite mikseriu iki vientisos masės. Keksiukus papuoškite konditeriniu maišeliu.
Kategorijos