Švelnūs keksiukai su vyšniomis ir sūrio kremu gali tapti pagrindiniu šventinio stalo patiekalu. Ryškiai rožiniai keksiukai su nesmulkintomis uogomis tirpsta burnoje, palikdami saldų poskonį. Keksiukams imkite šaldytas vyšnias - taip nereikės rūpintis kauliukais. Be to, parduotuvėje pirktos uogos geriau tinka kepimui. Maskarponės pagrindu pagamintas kremas neutralizuoja keksiukų lipnumą, be to, jis daug sveikesnis ir skanesnis nei tradicinis sviestinis kremas.
Žingsnis 1
Paruoškite darbo vietą: surinkite visus keksiukų ir kremo ingredientus į vieną vietą. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas atitirpinkite. Sviestą iš šaldytuvo išimkite likus 30 minučių iki gaminimo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kol kas trynius atidėkite į šalį, o baltymus supilkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu arba trintuvu, kol taps purūs ir standūs. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos spalvos ir stabilios struktūros - jie neskyla.
Žingsnis 3
Į kiaušinių baltymus suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Maišytuvu plakite greičiau, bet vis tiek turėsite patikrinti konsistenciją rankomis.
Žingsnis 4
Sudėkite trynius į išplaktus baltymus ir mentele atsargiai iš apačios į viršų išmaišykite. Dubenį atidėkite į šalį.
Žingsnis 5
Supilkite pieną į kitą gilų dubenį ir sudėkite sviestą. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Į dubenį su miltais supilkite vanilę ir kepimo miltelius. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Grįžkite į indą su plaktais kiaušiniais, įlašinkite kelis lašus maistinių dažų ir išmaišykite. Turėtumėte gauti sodriai rožinę spalvą.
Žingsnis 8
Į gautą mišinį supilkite pieną ir sviestą, tada pamažu supilkite miltus, nuolat maišydami.
Žingsnis 9
Kai mišinys taps vientisas ir konsistencija primins tirštą grietinę, sudėkite vyšnias ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 10
Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles maždaug iki vidurio.Popierinės formelės kepant gali išsiskleisti, todėl dvi sujungkite į vieną arba įdėkite jas į specialią lėkštę.
Žingsnis 11
Pasiųskite keksiukus kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 30-35 minutėms.
Žingsnis 12
Kol keksiukai kepa, paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, vanilę ir cukraus pudrą.
Žingsnis 13
Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Turi būti tirštas, bet minkštas.
Žingsnis 14
Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Tada papuoškite juos kremu ir kompoziciją užbaigkite vyšnia. Keksiukai paruošti, gero arbatos vakarėlio!
Žingsnis 15
Kepinius galima puošti konditeriniais pabarstukais, gėlėmis iš mastikos, marcipano ir valgomojo popieriaus arba aplieti šokoladu - leiskite pasireikšti savo fantazijai!