Publikavimo data: 2024-01-05
Mėlynių keksiukai receptas
Šie mėlynių keksiukai su maskarponės kremu - tikras vasariškas desertas Provanso stiliaus arbatos vakarėliui - sukurs nuotaiką ir sužavės savo ryškiu skoniu. Įdarui ir papuošimui naudokite šviežias uogas, o biskvitą nuspalvinkite maistiniais dažais - jie visiškai saugūs. Kremui rinkitės tik šviežią maskarponės sūrį, tada jis suteiks švelnų kreminį skonį. Keksiukų negalima ilgai laikyti ar šaldyti, todėl valgykite juos iš karto.
Žingsnis 1
Paruoškite darbo vietą: surinkite visus keksiukų ir kremo ingredientus į vieną vietą. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba puode ant kaitlentės. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Dideliame dubenyje įmuškite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Suberkite cukrų, pusę miltų, kepimo miltelius ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 4
Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą ir pieną ir dar kartą išmaišykite. Įlašinkite 3 lašus skystų maistinių dažų.
Žingsnis 5
Minkykite tešlą tol, kol ji taps vientisos spalvos, be dryžių, tada palaipsniui įmaišykite likusius miltus.
Žingsnis 6
Supilkite masę į keksiukų formeles. Kadangi kepant tešla išsisklaidys, pripildykite formeles maždaug iki vidurio arba 2/3 jų.
Žingsnis 7
Į kiekvieną formą įdėkite po kelias mėlynes ir kepkite keksiukus maždaug 200 °C temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.
Žingsnis 8
Kol keksiukai kepa, paruoškite kremą. Giliame dubenyje sumaišykite maskarponę ir vanilinį cukrų Išmaišykite kremą iki vientisos masės.
Žingsnis 9
Patikrinkite, ar keksiukai paruošti: vieną iš jų pradurkite degtuku arba dantų krapštuku. Jei ant pagaliuko neliks tešlos, keksiukai paruošti. Išimkite juos iš orkaitės ir palikite virtuvėje, kad šiek tiek atvėstų. Po poros minučių konditeriniu švirkštu arba šaukštu aptepkite keksiukus kremu ir papuoškite mėlynėmis. Skanus ir subtilus desertas paruoštas,
Žingsnis 10
Keksiukus patiekite papuoštus šviežių mėtų lapeliais ir šviežiomis mėlynėmis.
Kategorijos