Publikavimo data: 2024-03-29
Bananų keksiukai
Bananiniai keksiukai - tai egzotiška keksiukų rūšis, desertas, kilęs iš saulėtosios Italijos. Šie erdvūs skanėstai be jokio vargo ruošiami orkaitėje ant keksiukų kepimo formos. Speciali neprideganti forma neleidžia tešlai išsipilti ant kepimo skardos. Dar visai neseniai bananinių keksiukų buvo galima užsisakyti tik konditerijos parduotuvėse ir kavinėse, tačiau dabar kiekviena šeimininkė gali juos pasigaminti namuose. Bananų kremas, tešla ir keksiukų įdaras - tai produktai, kurių visada galima rasti namuose.
Žingsnis 1
Paruoškite keksiukų tešlą. Paimkite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Gerai išmaišykite ir persijokite per smulkų sietelį į gilų dubenį. Ištirpinkite sviestą. Įsitikinkite, kad jis nėra per karštas. Karštas sviestas sutraukia kiaušinio baltymą. Atskirame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, kiaušinius ir cukrų. Sutrinkite bananą ir įmaišykite į kiaušinių masę.
Žingsnis 2
Į gautą sutrintų bananų masę įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite. Masę sumaišykite su sausu miltų mišiniu, išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Susmulkinkite riešutus ir įmaišykite juos į tešlą. Nedidelį kiekį palikite gatavam desertui papuošti.
Žingsnis 3
Kepkite keksiukus orkaitėje. Įkaitinkite ją iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į specialią kepimo formą įdėkite popierines keksiukų formeles. Į kiekvieną formą supilkite 2/3 tešlos. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, naudodami degtuką. Jei sausa, keksiukus galima išimti iš orkaitės.
Žingsnis 4
Paruoškite kremo keksiukams. Išsukite maskarponės sūrį su milteliniu cukrumi ir konditeriniu maišeliu ant keksiukų padarykite gražių garbanėlių.
Kategorijos