Publikavimo data: 2024-01-19
Anakardžių keksiukai receptas
Mažus anakardžių keksiukus galima valgyti su arbata užkandžiaujant arba patiekti prie šventinio stalo - jie tiks bet kokioje situacijoje. Riešutai padidina deserto kaloringumą ir maistinių medžiagų kiekį. Pavyzdžiui, anakardžiai yra kalio, magnio, fosforo, vitaminų E ir B1 šaltinis. Paruoškite su mumis subtilų sausainį su riešutais pagal paprastą receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite darbo vietą: vienoje vietoje surinkite visus keksiukams skirtus ingredientus. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sviestą iš šaldytuvo išimkite likus 30 minučių iki kepimo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kol kas atidėkite trynius į šalį, o baltymus supilkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu arba trintuvu, kol taps purūs ir standūs. Supilkite cukrų ir vėl plakite. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos spalvos ir stabilios struktūros - jie neskyla.
Žingsnis 3
Sudėkite trynius į baltymus ir atsargiai išmaišykite iš apačios į viršų.
Žingsnis 4
Paimkite kitą gilų dubenį, supilkite į jį pieną, suberkite sodą. Plakite plaktuvu, kol atsiras burbuliukų.
Žingsnis 5
Į pieną sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą (taip jis greičiau ištirps) ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Pusę mišinio palaipsniui supilkite į dubenį su plaktais kiaušiniais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Į dubenį su tešla supilkite pieno ir sviesto mišinį, tada suberkite likusią pusę miltų. Gatavoje tešloje neturi būti miltų ar sviesto gumulėlių.
Žingsnis 8
Keksiukų formeles dėkite ant kepimo skardos arba į kepimo indą ir paskirstykite į jas tešlą - maždaug iki vidurio, galite ir šiek tiek daugiau.
Žingsnis 9
Keksiukus kepkite 25 minutes 200 °C temperatūros orkaitėje. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, dantų krapštuku: jei jis išlenda sausas, keksiukai jau paruošti.
Žingsnis 10
Patiekite keksiukus su riešutų pasta arba medumi, kad būtų dar skanesni.
Kategorijos