Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių kepta lašiša citrinų ir garstyčių marinate
Lašišą galite kepti ant grotelių jos nemarinavę, tačiau norėdami išgauti tikrai aromatingą ir skanų patiekalą, turėtumėte skirti šiek tiek laiko ir pamirkyti šią delikatesinę žuvį išskirtiniame marinate. Dažniausiai lašišai marinuoti naudojamos citrinos sultys, kurias galima papildyti aštrių garstyčių grūdeliais. Česnakas suteiks subtiliai žuviai apetitą žadinančio skonio, o imbieras ir raudonieji pipirai - pikantiškumo.
Žingsnis 1
1 veiksmas: marinuokite žuvį. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, imbierą, garstyčių sėklas, druską, raudonuosius pipirus ir cukrų. Įdėkite 2/3 susmulkinto česnako ir išmaišykite. Mišiniu įtrinkite kepsnius iš visų pusių, sudėkite juos į lėkštę ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite grietinę, likusius smulkintus česnakus ir kapotas petražoles. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Žuvį kepkite ant grotelių. Įkaitinkite elektrinį grilį, sudėkite ant jo lašišos kepsnius ir kepkite po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos