Publikavimo data: 2024-06-15
Ant grotelių kepta lašiša su baltojo vyno padažu
Kulinarijoje lašiša laikoma labai vertinga žuvimi, nes iš jos galima gaminti viską - sriubas, pyragus, troškinius, kebabus ir paštetus. Ne mažiau ją vertina ir mitybos specialistai, nes vos 100 g lašišos užtenka, kad gautume paros dozę vitamino D ir pusę vitamino B12. Pagal šį receptą kepta ir iškepta lašiša su padažu, kurio pagrindą sudaro baltasis vynas, rozmarinas, su sviestu papildys visą mikroelementų deficitą. Be to, patiekalas patiks net ir tiems, kurie ne itin mėgsta žuvį.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Apibarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite iš abiejų pusių ne mažiau kaip 2 minutes. Po to žuvį 10 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
Žingsnis 2
Toje pačioje keptuvėje paruoškite padažą. Pirmiausia susmulkinkite askaloninį česnaką arba raudonąjį svogūną. Supilkite į keptuvę vyną, sudėkite svogūną ir rozmarino šakelę. Padažą maišydami virkite 3-4 minutes. Tada išjunkite ugnį ir į padažą supilkite sviestą, citrinos sultis ir prieskonius.
Kategorijos