Ant grotelių kepta lašiša su baltojo vyno padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Ant grotelių kepta lašiša su baltojo vyno padažu

Kulinarijoje lašiša laikoma labai vertinga žuvimi, nes iš jos galima gaminti viską - sriubas, pyragus, troškinius, kebabus ir paštetus. Ne mažiau ją vertina ir mitybos specialistai, nes vos 100 g lašišos užtenka, kad gautume paros dozę vitamino D ir pusę vitamino B12. Pagal šį receptą kepta ir iškepta lašiša su padažu, kurio pagrindą sudaro baltasis vynas, rozmarinas, su sviestu papildys visą mikroelementų deficitą. Be to, patiekalas patiks net ir tiems, kurie ne itin mėgsta žuvį.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
263 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių kepta lašiša su baltojo vyno padažu Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Apibarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite iš abiejų pusių ne mažiau kaip 2 minutes. Po to žuvį 10 minučių pašaukite į karštą orkaitę.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepta lašiša su baltojo vyno padažu Žingsnis 2
Toje pačioje keptuvėje paruoškite padažą. Pirmiausia susmulkinkite askaloninį česnaką arba raudonąjį svogūną. Supilkite į keptuvę vyną, sudėkite svogūną ir rozmarino šakelę. Padažą maišydami virkite 3-4 minutes. Tada išjunkite ugnį ir į padažą supilkite sviestą, citrinos sultis ir prieskonius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos