Publikavimo data: 2024-06-15
Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa
Lašiša laikoma viena brangiausių lašišinių šeimos žuvų. Ji dažnai patiekiama restoranuose, derinama su įvairiais garnyrais ir padažais. Šiame recepte švelni lašišos filė patiekiama su kriaušių salsos padažu. "Salsa" Ispanijoje buvo vadinamas bet koks padažas. Sudėtis kaskart keitėsi, ir netrukus įvairių formų salsa tapo labai populiariu patiekalų priedu. Kita vertus, ant grotelių kepta lašiša patiekiama su maloniu pikantišku kriaušių griežinėlių, džiovintų spanguolių ir medaus mišiniu su laimo sultimis ir žaliaisiais svogūnais!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentelės supjaustykite kriaušę kubeliais ir susmulkinkite žaliąjį svogūną.
Žingsnis 2
Sudėkite kriaušių kubelius ir džiovintas spanguoles į gilų dubenį. Įpilkite laimo sulčių ir medaus.
Žingsnis 3
Paimkite lašišos filė. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 4
Žuvį pradėkite kepti, kai bus paruošta salsa. Grilio keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi. Lašišos kepsnius dėkite ant įkaitusios grilio keptuvės. Ant grotelių kepkite po 1,5 minutės iš kiekvienos pusės. Tada abi puses aptepkite sviesto ir medaus mišiniu, kepkite kepsnius dar po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Sudėkite žoleles, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite salsą ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 6
Keptą lašišą dėkite į lėkštę ir švelniai užtepkite salsos. Atlikta!
Kategorijos