Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa

Lašiša laikoma viena brangiausių lašišinių šeimos žuvų. Ji dažnai patiekiama restoranuose, derinama su įvairiais garnyrais ir padažais. Šiame recepte švelni lašišos filė patiekiama su kriaušių salsos padažu. "Salsa" Ispanijoje buvo vadinamas bet koks padažas. Sudėtis kaskart keitėsi, ir netrukus įvairių formų salsa tapo labai populiariu patiekalų priedu. Kita vertus, ant grotelių kepta lašiša patiekiama su maloniu pikantišku kriaušių griežinėlių, džiovintų spanguolių ir medaus mišiniu su laimo sultimis ir žaliaisiais svogūnais!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentelės supjaustykite kriaušę kubeliais ir susmulkinkite žaliąjį svogūną.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa Žingsnis 2
Sudėkite kriaušių kubelius ir džiovintas spanguoles į gilų dubenį. Įpilkite laimo sulčių ir medaus.

Žingsnis 3

Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa Žingsnis 3
Paimkite lašišos filė. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 4

Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa Žingsnis 4
Žuvį pradėkite kepti, kai bus paruošta salsa. Grilio keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi. Lašišos kepsnius dėkite ant įkaitusios grilio keptuvės. Ant grotelių kepkite po 1,5 minutės iš kiekvienos pusės. Tada abi puses aptepkite sviesto ir medaus mišiniu, kepkite kepsnius dar po 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa Žingsnis 5
Sudėkite žoleles, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite salsą ir palikite 30 minučių.

Žingsnis 6

Ant grotelių kepta lašiša su kriaušių salsa Žingsnis 6
Keptą lašišą dėkite į lėkštę ir švelniai užtepkite salsos. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos