Ant grotelių kepta lašiša su pesto padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ant grotelių kepta lašiša su pesto padažu

Puiki alternatyva orkaitėje keptai lašišai - ant grotelių kepta filė. Kepimas ant grotelių užtrunka kelias minutes, tačiau lašiša išliks minkšta ir ištirps burnoje. Kad žuvis nebūtų blanki, prieš kepdami ją įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, o jei norite, pridėkite mėgstamų prieskoninių žolelių ir prieskonių. Lašiša paprastai patiekiama su padažu, pavyzdžiui, pesto, kurį lengva pasigaminti patiems.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
323 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių kepta lašiša su pesto padažu Žingsnis 1
Paruoškite pesto padažą. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 6-7 minutes nuolat maišydami pakepinkite graikinius riešutus. Supilkite graikinius riešutus į lėkštę ir leiskite jiems atvėsti. Susmulkinkite graikinius riešutus blenderiu, tada sudėkite sūrį, rukolą, bazilikus ir česnaką ir sumaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite alyvuogių aliejų (pasilikite 1 valgomąjį šaukštą) į riešutus ir žoleles ir sumaišykite blenderiu.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepta lašiša su pesto padažu Žingsnis 2
Paruoškite lašišą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską ir maltus juoduosius pipirus. Mišiniu įtrinkite lašišą iš visų pusių.

Žingsnis 3

Ant grotelių kepta lašiša su pesto padažu Žingsnis 3
Iškepkite lašišą. Įkaitinkite elektrinį grilį iki vidutinio karščio. Padėkite lašišos filė oda į viršų ant grotelių ir kepkite apie 6-7 minutes. Apverskite filė ir kepkite iš kitos pusės dar apie 5 minutes, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos