Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių kepta lašiša su pesto padažu
Puiki alternatyva orkaitėje keptai lašišai - ant grotelių kepta filė. Kepimas ant grotelių užtrunka kelias minutes, tačiau lašiša išliks minkšta ir ištirps burnoje. Kad žuvis nebūtų blanki, prieš kepdami ją įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, o jei norite, pridėkite mėgstamų prieskoninių žolelių ir prieskonių. Lašiša paprastai patiekiama su padažu, pavyzdžiui, pesto, kurį lengva pasigaminti patiems.
Žingsnis 1
Paruoškite pesto padažą. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 6-7 minutes nuolat maišydami pakepinkite graikinius riešutus. Supilkite graikinius riešutus į lėkštę ir leiskite jiems atvėsti. Susmulkinkite graikinius riešutus blenderiu, tada sudėkite sūrį, rukolą, bazilikus ir česnaką ir sumaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite alyvuogių aliejų (pasilikite 1 valgomąjį šaukštą) į riešutus ir žoleles ir sumaišykite blenderiu.
Žingsnis 2
Paruoškite lašišą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską ir maltus juoduosius pipirus. Mišiniu įtrinkite lašišą iš visų pusių.
Žingsnis 3
Iškepkite lašišą. Įkaitinkite elektrinį grilį iki vidutinio karščio. Padėkite lašišos filė oda į viršų ant grotelių ir kepkite apie 6-7 minutes. Apverskite filė ir kepkite iš kitos pusės dar apie 5 minutes, kol iškeps.
Kategorijos