Publikavimo data: 2024-06-12
Ant grotelių kepta lydeka citrinų ir svogūnų marinate
Lydekos yra vertinga komercinė žuvis. Ji dažnai buvo patiekiama ant karališkųjų stalų. Dono ir Azovo jūros pakrančių gyventojų ši žuvis buvo ir tebėra vadinama sudaku, iš jos ruošiami įvairūs patiekalai. Tačiau kinų žvejai ilgą laiką lydeką laikė nevalgoma žuvimi ir ją išmesdavo. Pabandykite pasigaminti lydeką pagal mūsų receptą. Žuvis išeis minkšta ir kvapni. Šis receptas jums tikrai patiks.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite jį į gilų dubenį. Įpilkite citrinos sulčių ir atitinkamų prieskonių (paprikos, cinamono, žuvies prieskonių).
Žingsnis 2
Į paruoštą mišinį įpilkite augalinio aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos ir, jei mėgstate aštriai, maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 3
Viską gerai išmaišykite. Marinatas paruoštas. Padalykite lydeką į reikiamus gabalėlius ir palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 4
Ant ugnies pastatykite grilio keptuvę ir lengvai patepkite ją aliejumi. Kai keptuvė įkaista, sudėkite ant jos lydekas. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Žingsnis 5
Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol iškeps. Lydeką galima patiekti karštą arba šaltą.
Kategorijos