Publikavimo data: 2024-06-23
Ant grotelių kepta skumbrė ant ugnies
Skumbrės turi didelę paklausą jūros gėrybių rinkoje. Ji labai skani bet kokio pavidalo - rūkyta, sūdyta, virta, kepta ant ugnies ar orkaitėje. Ji labai naudinga, nes turi žmogaus organizmui būtinų vitaminų ir mikroelementų. Ypač jei žuvis ruošiama gamtoje ant atviros ugnies.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. Citriną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Įtrinkite žuvį druska ir pipirais, į pilvą įdėkite kelias krapų šakeles ir kelias citrinos skilteles.
Žingsnis 3
Ant folijos dėkite dalį svogūnų žiedų, o ant viršaus - žuvį, padarykite kelis įpjovimus ant žuvies ir ant viršaus uždėkite svogūnus, kad žuvis nesudegtų.
Žingsnis 4
Sandariai suvyniokite į foliją ir kepkite ant grotelių apie 25 minutes, nuolat apversdami.
Kategorijos