Publikavimo data: 2025-08-18
Ant grotelių kepta žuvis su brokoliais sojų padaže
Kepta žuvis yra vienas iš žinomiausių šviežios žuvies paruošimo būdų. Tačiau nepaisant klasikinio žuvies kepimo būdo, kiekvienas receptas turi savitą atspalvį. Keptos žuvies gaminimas neužima daug laiko, todėl šį patiekalą dažnai galima paruošti vakarienei. Kartu su brokoliais patiekalas pasirodys ne tik skanus, bet ir naudingas.
Žingsnis 1
Supjaustytą žuvį pasūdykite. Apšlakstykite ją citrinos sultimis ir įtrinkite saulėgrąžų aliejumi. Leiskite žuviai 15 minučių pamirkti. Dėkite ant grilio keptuvės ir kepkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Tada atskirame dubenyje paruoškite padažą. Imbiero šaknį supjaustykite mažais gabalėliais, supilkite ryžių actą, saulėgrąžų aliejų, sojų padažą ir aitriųjų paprikų padažą. Išmaišykite, į lėkštę sudėkite keptus ešerius ir brokolius, viską užpilkite padažu.
Kategorijos