Publikavimo data: 2024-04-06
Ant grotelių keptas aštuonkojis
Ant grotelių keptas aštuonkojis - Viduržemio jūros regiono virtuvės receptas. Kipre ir Graikijoje aštuonkojai yra mėgstamiausias vietinių gyventojų ir lankytojų jūros delikatesas. Jį paruošti nėra sudėtinga, tačiau jo skonis gali nustebinti pikantiškų skanėstų ištroškusius gurmanus. Jei norite išsirinkti šviežią aštuonkojį, pažvelkite į jo akis. Šviežio aštuonkojo akys yra skaidrios. Jei yra tik čiuptuvai, atkreipkite dėmesį į odos spalvą - ji turi būti ruda ir blizganti.
Žingsnis 1
Paruoškite aštuonkojį. Į didelį puodą įpilkite vandens, išspauskite pusės citrinos sultis ir palikite citriną vandenyje, tada įpilkite stiklinę vyno. Pastatykite puodą ant ugnies, sudėkite į jį aštuonkojį, uždenkite dangčiu ir leiskite vandeniui užvirti. Padarykite mažą ugnį ir virkite moliuską 2 valandas. Išjunkite viryklę, palikite aštuonkojį atvėsti neišimdami jo iš puodo. Tuomet atskirkite liemenį nuo galvos, pašalinkite odą ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, kitos pusės citrinos sultis ir raudonėlį. Aštuonkojus marinuokite 120 minučių.
Žingsnis 3
Toliau kepkite ant grotelių. Aštuonkojų gabalėlius kepkite po 3 minutes, suberkite rozmariną ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Kategorijos