Ant grotelių keptas aštuonkojis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Ant grotelių keptas aštuonkojis

Ant grotelių keptas aštuonkojis - Viduržemio jūros regiono virtuvės receptas. Kipre ir Graikijoje aštuonkojai yra mėgstamiausias vietinių gyventojų ir lankytojų jūros delikatesas. Jį paruošti nėra sudėtinga, tačiau jo skonis gali nustebinti pikantiškų skanėstų ištroškusius gurmanus. Jei norite išsirinkti šviežią aštuonkojį, pažvelkite į jo akis. Šviežio aštuonkojo akys yra skaidrios. Jei yra tik čiuptuvai, atkreipkite dėmesį į odos spalvą - ji turi būti ruda ir blizganti.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptas aštuonkojis Žingsnis 1
Paruoškite aštuonkojį. Į didelį puodą įpilkite vandens, išspauskite pusės citrinos sultis ir palikite citriną vandenyje, tada įpilkite stiklinę vyno. Pastatykite puodą ant ugnies, sudėkite į jį aštuonkojį, uždenkite dangčiu ir leiskite vandeniui užvirti. Padarykite mažą ugnį ir virkite moliuską 2 valandas. Išjunkite viryklę, palikite aštuonkojį atvėsti neišimdami jo iš puodo. Tuomet atskirkite liemenį nuo galvos, pašalinkite odą ir supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptas aštuonkojis Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, kitos pusės citrinos sultis ir raudonėlį. Aštuonkojus marinuokite 120 minučių.

Žingsnis 3

Ant grotelių keptas aštuonkojis Žingsnis 3
Toliau kepkite ant grotelių. Aštuonkojų gabalėlius kepkite po 3 minutes, suberkite rozmariną ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos