Publikavimo data: 2024-03-25
Kalmarai ir krevetės
Kalmarai su krevetėmis - gurmaniškas patiekalas, kuris patiks visiems jūros gėrybių mėgėjams. Jis primena atostogas Viduržemio jūros kurorte, kur visada gausu jūros gėrybių. Įdaras būna labai sultingas. Į jį įeina geri ryžiai ir švelnios krevetės. Sultingumo įdarui taip pat suteikia svogūnai.
Žingsnis 1
Augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką, aitriąją papriką, svogūną ir krevetes. Geriausia naudoti alyvuogių aliejų.
Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Nuimkite nuo kaitlentės.
Žingsnis 3
Į įdarą įmuškite žalią kiaušinį, gerai išmaišykite. Gautu mišiniu pripildykite kalmarus ir jų galus sutvirtinkite iešmeliais arba dantų krapštukais.
Žingsnis 4
Kalmarus pabarstykite pipirais ir druska. Kepkite iš visų pusių po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos