Kalmarai ir krevetės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Kalmarai ir krevetės

Kalmarai su krevetėmis - gurmaniškas patiekalas, kuris patiks visiems jūros gėrybių mėgėjams. Jis primena atostogas Viduržemio jūros kurorte, kur visada gausu jūros gėrybių. Įdaras būna labai sultingas. Į jį įeina geri ryžiai ir švelnios krevetės. Sultingumo įdarui taip pat suteikia svogūnai.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Moliuskai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarai ir krevetės Žingsnis 1
Augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką, aitriąją papriką, svogūną ir krevetes. Geriausia naudoti alyvuogių aliejų.

Žingsnis 2

Kalmarai ir krevetės Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Nuimkite nuo kaitlentės.

Žingsnis 3

Kalmarai ir krevetės Žingsnis 3
Į įdarą įmuškite žalią kiaušinį, gerai išmaišykite. Gautu mišiniu pripildykite kalmarus ir jų galus sutvirtinkite iešmeliais arba dantų krapštukais.

Žingsnis 4

Kalmarai ir krevetės Žingsnis 4
Kalmarus pabarstykite pipirais ir druska. Kepkite iš visų pusių po 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, maišyti kepti, įspūdingas receptas, paprasta, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, Tėvo diena, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos