Ant grotelių keptas dorado pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Ant grotelių keptas dorado

Dorado yra labai sveika ir skani jūros žuvis. Joje yra daug mikroelementų ir jodo, kuris būtinas skydliaukės ligų profilaktikai. Žuvis ruošiama įvairiais būdais. Pavyzdžiui, doradas galima kepti ant grotelių. Recepte numatyta tik 20 minučių marinuoti skerdeną. Kepimui rinkitės šviežią žuvį su tamsiai raudonomis ryškiomis žiaunomis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
10 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptas dorado Žingsnis 1
Marinuokite doradas. Sudėkite žuvį į dubenį, iš visų pusių pabarstykite druska, pipirais, apibarstykite čiobreliais. Gerai įtrinkite. Į žuvies pilvą įdėkite žiedais supjaustytą citriną. Apšlakstykite skerdeną citrinos sultimis. Apšlakstykite augaliniu aliejumi. Dėkite į šaldytuvą 20 minučių.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptas dorado Žingsnis 2
Žuvį kepkite ant elektrinio grilio. Įkaitinkite elektrinį grilį iki 230 laipsnių ir ant jo uždėkite doradas. Nuleiskite viršutinį dangtį, bet žuvies nespauskite. Jį reikia pritvirtinti taip, kad jis neliestų skerdenos. Priešingu atveju išsiskirs daug sulčių. Kepkite žuvį 4 minutes, apverskite ir dar 4 minutes kepkite iš kitos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos