Publikavimo data: 2024-04-09
Ant grotelių keptas dorado
Dorado yra labai sveika ir skani jūros žuvis. Joje yra daug mikroelementų ir jodo, kuris būtinas skydliaukės ligų profilaktikai. Žuvis ruošiama įvairiais būdais. Pavyzdžiui, doradas galima kepti ant grotelių. Recepte numatyta tik 20 minučių marinuoti skerdeną. Kepimui rinkitės šviežią žuvį su tamsiai raudonomis ryškiomis žiaunomis.
Žingsnis 1
Marinuokite doradas. Sudėkite žuvį į dubenį, iš visų pusių pabarstykite druska, pipirais, apibarstykite čiobreliais. Gerai įtrinkite. Į žuvies pilvą įdėkite žiedais supjaustytą citriną. Apšlakstykite skerdeną citrinos sultimis. Apšlakstykite augaliniu aliejumi. Dėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Žingsnis 2
Žuvį kepkite ant elektrinio grilio. Įkaitinkite elektrinį grilį iki 230 laipsnių ir ant jo uždėkite doradas. Nuleiskite viršutinį dangtį, bet žuvies nespauskite. Jį reikia pritvirtinti taip, kad jis neliestų skerdenos. Priešingu atveju išsiskirs daug sulčių. Kepkite žuvį 4 minutes, apverskite ir dar 4 minutes kepkite iš kitos pusės.
Kategorijos