Publikavimo data: 2024-09-16
Ant grotelių keptas ešerys su paprika ir citrina
Ant žarijų keptas ešerys su paprika ir citrina būna rūkytas ir labai sultingas. Ant žarijų kepta žuvis skoniu nenusileidžia mėsai. Puikus pasirinkimas kepti ant anglių yra jūros ešerys. Jo skani švelni mėsa turi optimalų riebalų kiekį (nuo 3,5 iki 6 %) ir puikiai dera su daržovėmis, ryžiais, žolelėmis, prieskoniais. Pats jūros ešerys yra sveika, mažai kaloringa jūros gėrybė, kurioje gausu lengvai virškinamų baltymų, o dėl kepimo jis išsaugo naudingąsias savybes.
Žingsnis 1
Supjaustykite citriną griežinėliais.
Žingsnis 2
Padarykite negilius įpjovimus ešerių filė. Apšlakstykite žuvį augaliniu aliejumi, pabarstykite paprika, druska ir pipirais. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių.
Žingsnis 3
Kepkite ant grotelių 10-15 minučių, kol taps traškūs.
Žingsnis 4
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite salotų lapais. Mėgaukitės.
Kategorijos